Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 липня 2019, 16:30

Банкіри рахують збитки від інвестицій в блокчейн

Банки і технологічні компанії по всьому світу вклали мільярди доларів у пілотні проекти блокчейнів. Більшість із них дійшла висновку, що масове використання технології — все ще дуже далека мета, пише psm7.com.

Банки і технологічні компанії по всьому світу вклали мільярди доларів у пілотні проекти блокчейнів.
Фото: psm7.com

Всесвітній економічний форум і Accenture проаналізували 79 проектів з використанням технології Blockchain. І виявили, що поки технологія не готова дати ті результати, які декларувала раніше.

Респонденти опитування в середньому очікували отримати дохід зі своїх інвестицій в блокчейн в розмірі 24%, але поки мають лише 10%.

Читайте також: G7: Криптовалюта Libra може загрожувати світовій економіці

Велика цінність інвестицій у технологію на поточний момент — це не гроші, а репутаційні показники. Так, 42% респондентів очікували помітного або значного поліпшення бренду просто від оголошення про запуск проекту на блокчейні.

Огляд Reuters виявив схожу тенденцію. Майже половина проектів, в яких беруть участь великі банки, біржі та технологічні фірми, не вийшли за межі фази тестування. Ті, хто пройшов цей етап, ще не отримали широкого застосування. Тести технології завжди проходять у контрольованому середовищі.

Перехід до виробництва потребує участі зацікавлених сторін і може стати реальною проблемою, вважають експерти Всесвітнього економічного форуму.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися