Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 липня 2019, 17:32

Міжнародні резерви зростуть до $23 млрд за умови співпраці з МВФ — НБУ

Подальша співпраця з МВФ відкриє Україні додаткові джерела фінансування та дозволить наростити міжнародні резерви до 23 млрд доларів у 2021 році. Про це під час монетарного брифінгу сказав голова НБУ Яків Смолій.

Подальша співпраця з МВФ відкриє Україні додаткові джерела фінансування та дозволить наростити міжнародні резерви до 23 млрд доларів у 2021 році.
Фото: aif.ua

«Основним припущенням макроекономічного прогнозу залишається подальша співпраця з Міжнародним валютним фондом… У результаті, обсяг міжнародних резервів зросте до 23 млрд дол. США у 2021 році», — сказав Смолій.

Також, за його словами, подальша співпраця з МВФ дозволить Україні отримувати інше офіційне фінансування, покращувати умови доступу до міжнародних ринків капіталу, підтримувати інтерес інвесторів до українських активів. Відповідні боргові залучення дадуть змогу уряду профінансувати значні виплати за зовнішнім державним боргом. Також це дозволить приватному сектору залучати іноземні інвестиції.

Читайте також: Мінфін восени планує ще одне розміщення євробондів на $1 мільярд

Нагадаємо, що на 1 липня 2019 року міжнародні резерви України становили близько 20,64 млрд доларів (в еквіваленті). У червні вони зросли на 6,4% завдяки насамперед розміщенню урядом єврооблігацій і купівлі Нацбанком валюти на міжбанку.

Також нагадаємо, що МВФ планує відновити переговори з Україною, зокрема про нову програму співпраці, після формування нового парламенту й уряду.

Коментарі - 3

+
+4
Андрей Иванов
Андрей Иванов
18 липня 2019, 17:47
#
23 млрд в резервах, 10-12 тыс грн. в платежках за газ.
+
+46
TAN72
TAN72
18 липня 2019, 18:05
#
Под какие условия - снова поднятия чего либо ?
+
+15
squeez
squeez
18 липня 2019, 21:51
#
Мы проели свое наследство , и его растягали грамотеи в нулевых, теперь сидим с лапой, не в том положении чтобы сопротивляться, да и не плохо было бы иметь политическую волю чтобы подымать экономику, а не работать на свои карманы можновладцам, ведь мы сами молчали,хотя я тогда в школу ходил, но теперь пора бы уже умнеть и платит долги и потом уже становится самостоятельными
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися