Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 липня 2019, 15:27

Мінфін восени може знову розмістити євробонди на $ 1 млрд — НБУ

Міністерство фінансів орієнтовно восени 2019 року може знову вийти на зовнішні ринки цінних паперів і розмістити євробонди на 1 мільярд доларів. Такий експертний прогноз регулятора озвучив заступник голови НБУ Дмитро Сологуб під час монетарного прес-брифінгу.

Міністерство фінансів орієнтовно восени 2019 року може знову вийти на зовнішні ринки цінних паперів і розмістити євробонди на 1 мільярд доларів.
Фото: ukrinform.ua

Чому ситуація сприятлива

За словами Сологуба, з огляду на низку чинників, для Міністерства фінансів може мати сенс не чекати наступного року, а за можливості провести розміщення євробондів уже до кінця 2019 року.

«Останнім часом на глобальних ринках покращилася ситуація щодо країн з emerging markets (економіка, що розвивається — ред.) на тлі майбутньої зміни монетарної політики центральних банків. А отже, найімовірніше, вікно можливостей буде», — пояснив він.

Читайте також: Українські євробонди придбали інвестфонди з 25 країн — Мінфін

Крім того, за словами Сологуба, Нацбанк сподівається, що початок роботи нового парламенту і відновлення переговорів з МВФ теж формуватиме позитивний фон для інвесторів. 

«Цього року вони (Міністерство фінансів — ред.) достатньо ефективно користувалися цими можливостями. Як ми бачили, вони почали диверсифікувати валюти, в яких залучають кошти з міжнародних фінансових ринків. Тобто ситуація виглядає достатньо стабільною», — підсумував заступник голови НБУ.

Інвестиції в ОВДП від ICU з бонусом від «Мінфіну»

Нагадаємо, що в червні Україна вперше вийшла на ринок єврооблігацій після 15-річної паузи. Тоді Мінфіну вдалося залучити на 7-річних облігаціях 1 мільярд євро під 6,75% річних.

Також цього тижня Міністерство фінансів провело рекордне за рік розміщення ОВДП на внутрішньому ринку і залучило до бюджету 33,29 млрд грн (в еквіваленті за курсом НБУ).

Коментарі - 5

+
+7
AleksandrBank
AleksandrBank
18 липня 2019, 15:32
#
Совет - выйти после того как будет решено с МВФ ситуация.
+
+21
bonv
bonv
18 липня 2019, 16:02
#
Так і буде.
+
0
rredrred
rredrred
22 липня 2019, 10:55
#
Потому что ставка процентов сверхвысокая, а кто считал сколько отдать прийдется?и с чего отдавать?
+
+15
bonv
bonv
22 липня 2019, 14:01
#
З перепозик під менші проценти і довший термін..
+
0
squeez
squeez
18 липня 2019, 16:33
#
+7
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися