Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 липня 2019, 16:29

Мін'юст прокоментував рішення суду щодо «скіфського золота»

Міністр юстиції Павло Петренко прокоментував рішення Апеляційного суду Амстердама про відкладення остаточного рішення по справі щодо «скіфського золота». Про це йдеться в повідомленні прес-служби міністерства.

Міністр юстиції Павло Петренко прокоментував рішення Апеляційного суду Амстердама про відкладення остаточного рішення по справі щодо «скіфського золота».
Фото: newsone.ua

За словами Петренка, своїм рішенням суд визнав недієвими положення ЮНЕСКО про боротьбу з незаконним ввезенням, вивезенням та передачею права власності на культурні цінності, яких дотримується Україна.

Він додав, що для вирішення питання про повернення «скіфського золота» повинно застосовуватися українське законодавство.

«Кримські музеї фактично здійснювали тільки оперативне управління цінностями Музейного фонду України. А отже — не мають права розпоряджатися цими музейними предметами і претендувати на них», — підкреслив міністр.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, щоАпеляційний суд Амстердама відклав винесення остаточного рішення у справі щодо «скіфського золота».

Суд надав сторонам ще кілька місяців для надання нових доказів. Остаточне рішення суду можна очікувати через 6-9 місяців.

Коментарі - 2

+
0
Olimpiec
Olimpiec
16 липня 2019, 17:40
#
Докажите что вы - Скифы, господа...
+
0
Григорий П
Григорий П
17 липня 2019, 4:54
#
Московиты - никогда скифами не были
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися