Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 липня 2019, 14:31

Нацкомісія може отримати функцію нагляду за товарними біржами

Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку і МЕРТ планують впровадити модель організованої торгівлі товарними активами, яка буде відповідати кращим міжнародним стандартам. Про це пише stockworld з посиланням на Нацкомісію.

Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку і МЕРТ планують впровадити модель організованої торгівлі товарними активами, яка буде відповідати кращим міжнародним стандартам.
Фото: zn.ua

Що хочуть змінити

  • Планується внесення змін у законодавство про передачу НКЦПФР функцій державного регулювання і нагляду за діяльністю товарних бірж.

«Через недосконалість українського законодавства товарні та фінансові біржі багато років використовувалися переважно не за призначенням, завдаючи значної шкоди економічним інтересам країни [...] Товарні біржі часто були частиною схем ухилення від сплати податків, або податкової оптимізації. Тільки спільними зусиллями регуляторів і міністерств ми зможемо кардинально змінити цю ситуацію і створити товарні і фінансові „хаби“, які будуть прозоро формувати ціни на товари, які виробляються і споживаються в Україні», — зазначив голова НКЦПФР Тимур Хромаєв.

В НКЦПФР заявляють про плани продовжити розвивати пост-торговельну інфраструктуру ринків капіталу, яка в перспективі зможе використовуватися також біржовим товарним ринком.

Ключовими елементами нової інфраструктури ринків капіталу і товарних ринків стануть Центральний контрагент, репозиторій і оператори торгових майданчиків.

Нагадаємо, у Верховній Раді зареєстрований законопроект №9035, який передбачає створення нової повноцінної інфраструктури для товарного біржового ринку і встановлення європейських правил біржової торгівлі.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися