Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 липня 2019, 11:17

НКРЕКП розблокувала виплати виробникам «зеленої» енергії

Нацкомісія з регулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) затвердила для компанії «Укренерго» нові тарифи на передачу електроенергії та диспетчерське управління на друге півріччя 2019 року, які вступлять в силу з 1 серпня. Відповідне рішення було прийняте на засіданні в п'ятницю, передає ЕП.

Нацкомісія з регулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) затвердила для компанії «Укренерго» нові тарифи на передачу електроенергії та диспетчерське управління на друге півріччя 2019 року, які вступлять в силу з 1 серпня.
Фото: hvylya.net

Що це значить

Регулятор затвердив тариф на передачу електроенергії на рівні 312,14 грн за МВт-год, що на 10% нижче, ніж тариф, який було затверджено до призупинення дії тарифів 7 червня поточного року — 347,43 грн за МВт-година.

Водночас новий тариф на диспетчерське управління становить 8,90 грн за МВт-година. Цей тариф почне діяти з 1 серпня.

Тариф включає витрати на придбання електричної енергії для компенсації технологічних втрат, на виконання спеціальних обов'язків із забезпечення купівлі електроенергії з альтернативних джерел.

Читайте також: Кабмін назвав некоректною заяву про зростання ціни на електроенергію

Як повідомлялося, 27 червня Окружний адміністративний суд Києва ухвалив рішення про забезпечення адміністративного позову «Нікопольського заводу феросплавів» і призупинив дію постанови НКРЕ №954 та №955 від 7 червня 2019 року, якими були встановлені тарифи для «Укренерго» на передачу електроенергії та послуги з диспетчерського управління на друге півріччя.

Голова «Укренерго» Всеволод Ковальчук заявив, що рішення суду унеможливлює функціонування нової моделі ринку електроенергії, яка була запущена в Україні 1 липня.

Одразу після призупинення дії тарифів «Укренерго» та НКРЕ подали апеляційні скарги на це рішення суду.

Коментарі - 1

+
+30
squeez
squeez
14 липня 2019, 18:59
#
У нас что тепловая что «зелена» вся ДТЭКу пренадлежит, 200 машин же купили, теперь продадим дороже…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися