Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 липня 2019, 12:39

MegaGroshi або як видати 50 тис. кредитів на рік

Розвиток фінтех-сектора стрімко змінює ринок кредитування населення. Конкуренція на ринку підвищується. За останні кілька років в Україні з'явилося понад 40 небанківських фінансових компаній, що надають фізособам послуги мікрокредитування.

Минулого року на ринок вийшов новий гравець — сервіс MegaGroshi, який займається видачею швидких беззаставних кредитів населенню. MegaGroshi — яскравий представник нового типу небанківських фінансових сервісів.

Компанія готова видавати кредити на суму від 500 до 14 950 грн на термін до 27 днів. При цьому час прийняття рішення про видачу кредиту зазвичай не перевищує 15 хвилин. А якщо позичальник не вперше подає заявку на кредит, рішення приймається навіть швидше — за 5-7 хв. Набір необхідних документів мінімальний — позичальник повинен надати паспортні дані та ІПН.

Про популярність послуг мікрокредитування у населення говорить той факт, що з моменту заснування, в компанію звернулося понад 300 тис. осіб. За цей час MegaGroshi видала 50 тис. кредитів.

У чому секрет такої популярності? В оперативності, простоті та відсутності необхідності фізично відвідувати офіс кредитної установи. MegaGroshi дозволяє клієнтам самостійно за допомогою онлайн калькулятора розрахувати вартість послуги, виходячи з обраної суми і терміну кредитування. Якщо ж позичальник все ж таки потребує консультації і хоче прояснити для себе деякі моменти кредитної угоди, він може звернутися в чаті або за телефоном до центру підтримки клієнтів.

Заявка на отримання кредиту подається на сайті сервісу, а кредитні кошти перераховуються на зазначену позичальником діючу банківську карту. Причому зарахування суми кредиту відбувається також оперативно — буквально протягом 15 хвилин з моменту прийняття рішення про видачу коштів. Гасити кредит теж можна дистанційно — через інтернет-банк і особистий кабінет, через термінали Приватбанку або інших операторів (iBox, EasyPay, City24) або просто через касу банку.

Об'єднавши фінансові та IT-рішення, новий гравець фінансового ринку зміг значно прискорити процес видачі кредитів і зробити свої послуги максимально мобільними. Сучасні технології дозволяють небанківській компанії максимально автоматизувати прийом заявок на отримання кредиту та проведення скорингу (оцінки позичальника). У той же час алгоритми, що застосовуються, і фінансові розрахунки дають можливість ефективно управляти кредитним портфелем і контролювати співвідношення ризиків і дохідності. Це дозволяє не вимагати від клієнтів ні застав, ні поручительства.

Максимально спрощені, стандартизовані і зрозумілі умови кредитування — запорука популярності кредитних продуктів. Найчастіше послугами мікрофінансових компаній користуються в разі, коли гроші потрібні швидко і на невеликий термін. Наприклад, люди беруть кредит «до зарплати», щоб купити смартфон або інший гаджет, оплатити лікування або навчання, відремонтувати авто тощо.

Особливості сервісу від фінтех-компаній роблять послуги небанківського мікро-кредитування куди більш привабливим для населення, ніж класичні банківські кредити, пов'язані з великою кількістю бюрократичних процедур і обмежень.

Коментарі - 4

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
12 липня 2019, 13:59
#
«В чем секрет такой популярности? » - в безграмотности населения, ответ простой!
+
0
Andrey M
Andrey M
12 липня 2019, 15:43
#
Да де тут популярність?
КредитПлюс в місяць видає десь 30-40 тис шт кредитів, а Манівео за тиждень стільки видає:)
Звичайна рекламна стаття.

А от щодо фінансової грамотності — ви праві...:(
+
0
Andrey M
Andrey M
12 липня 2019, 15:44
#
«Особенности сервиса от финтех-компаний делают услуги небанковского микрокредитования куда более привлекательным для населения, чем классические банковские кредиты, связанные с большим количеством бюрократических процедур и ограничений.» — саме так, ага:) ) ) Банк дає кредит під 1.5-2% в місяць, а фін компанія під такі ж відсотки але в день:)
Те що видають наліво і направо на відміну від бнків — то це правда.
Згадалося прислів«я „Чого дурний — бо бідний, чого бідний — бо дурний“: ) ) )
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
12 липня 2019, 17:18
#
„Чого дурний — бо бідний, чого бідний — бо дурний“: ) ) )  - золотые слова на самом деле!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися