Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 липня 2019, 12:12

«Укрпошта» знову погрожує припинити доставку пенсій

«Укрпошта» погрожує припинити доставку пенсій з 1 січня 2020 року, якщо уряд не підвищить тариф на цю послугу. Відкритий лист до уряду з такою заявою опублікував у Facebook генеральний директор компанії Ігор Смілянський.

«Укрпошта» погрожує припинити доставку пенсій з 1 січня 2020 року, якщо уряд не підвищить тариф на цю послугу.
Фото: Facebook

Що вимагає

У листі Смілянський вказав, що «Укрпошта» відмовляється доставляти пенсії за поточним тарифом з 1 січня 2020 року.

«Я заздалегідь попереджаю вас, Міністерство соціальної політики і Пенсійний фонд України, про те, що з 1 січня 2020 року АТ „Укрпошта“ не буде доставляти пенсії за поточним збитковим тарифом», – написав Смілянський.

Він запропонував уряду два виходи з ситуації: затвердити нові тарифи на доставку пенсій або винести послугу з доставки пенсій на відкритий тендер.

Читайте також: «Укрпошта» хоче продати Головпоштамт

«Доставка пенсій, як і доставка газет, не входить у перелік обов'язкових поштових послуг у межах Всесвітнього поштового союзу, і вони можуть надаватися національним оператором поштового зв'язку на ринкових умовах. Але ще раз — на ринкових умовах, визначених на відкритому тендері, а не за регульованим тарифом або виписаною під один банк постановою, як це було з переселенцями Донбасу або нещодавньою постановою Кабміну по пілотному проекту з доставки пенсій», – наголосив Смілянський.



Він також заявив, що у чинного уряду є час до 1 вересня, щоб врегулювати проблемне питання. Раніше Смілянський вже піднімав це питання.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися