Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 липня 2019, 12:00

У 2020 році Україна і ЄС переглянуть умови торгівлі

Наступного року Україна отримає можливість переглянути умови торгівлі з Євросоюзом, причому Кабінет Міністрів формує свої аргументи для переговорів щодо цього. Про це повідомив прем'єрміністр Володимир Гройсман під час виступу на телебаченні, передає Уніан.

Наступного року Україна отримає можливість переглянути умови торгівлі з Євросоюзом, причому Кабінет Міністрів формує свої аргументи для переговорів щодо цього.
Фото: www.5.ua

«У нас є угода про зону вільної торгівлі. Ми в 2018 році розглядали квоти і збільшували їх на постачання української продукції. Але у нас з вами в 2020 році відкривається можливість переглянути умови торгівлі, і ми абсолютно підготовлені до того, щоб сформувати дуже якісні пропозиції до Європейського Союзу, і ще розширити горизонт і обсяг нашої торгівлі», — сказав Гройсман.

Читайте також: Україна і ЄС підписали п'ять фінансових угод

Прем'єр нагадав, що сьогодні 43% українського експорту йде на ринок Європейського Союзу.

Раніше повідомлялося, що за підсумками 2018 року Україна була 23-м найбільшим партнером ЄС по імпорту (1% від загального обсягу імпорту поза ЄС) і 20-м за величиною з експорту ЄС (1% від загального обсягу експорту поза ЄС).

Коментарі - 2

+
+15
AleksandrBank
AleksandrBank
9 липня 2019, 12:13
#
Нужно пересматривать, особенно по готовой конечно продукции, нужно увеличивать экспорт конечной продукции, а не только сырья.
+
+58
Oligarh
Oligarh
9 липня 2019, 12:41
#
Пускай евросоюз прижмет своих фермеров, наши тоже хотят есть…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися
 
сторінку переглядає 1 незареєстрований відвідувач.