Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 липня 2019, 15:15

У Києві стартував саміт Україна-ЄС

В Україну прибули керівники Європейського Союзу в межах проведення двостороннього саміту. Це буде 21-ша зустріч високого рівня між сторонами, пише Укрінформ.

В Україну прибули керівники Європейського Союзу в межах проведення двостороннього саміту.
Фото: Dengi.ua

Що будуть обговорювати

Українську сторону на саміті представляє президент Володимир Зеленський. Від ЄС в Києві присутні президенти Європейської ради Дональд Туск і Єврокомісії Жан-Клод Юнкер, єврокомісар з питань політики сусідства та переговорів про розширення Йоганес Ган.

Лідери підтвердять зміцнення політичної та економічної співпраці між Україною і Євросоюзом. Також обговорять перспективи подальшої співпраці.

Читайте також: Україна готова виконати умови для отримання траншу від ЄС — президент

Окрім політичних питань, лідери країн обговорять прогрес українського порядку денного реформ, зокрема йтиметься про боротьбу з корупцією та підтримку Євросоюзу в цьому процесі.

Крім цього, на саміті підіб'ють підсумки реформ в енергетичному секторі, обговорять двосторонню торгівлю в контексті імплементації економічної частини Угоди про асоціацію щодо створення поглибленої і всеосяжної зони вільної торгівлі (ЗВТ).

За результатами зустрічі високого рівня планується підписати п'ять угод щодо фінансової підтримки України з боку ЄС для проведення реформ, а також допомоги Донецькій і Луганській областях та Приазов'ї.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися