Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 липня 2019, 18:38

Ринок цінних паперів переходить на нову технологічну платформу обліку

Система централізованого депозитарного обліку цінних паперів DEPEND Q буде введена 5 серпня. Про це йдеться в повідомленні Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.

Система централізованого депозитарного обліку цінних паперів DEPEND Q буде введена 5 серпня.
Фото: stockworld.com.ua

Що це значить

«Із серпня на фінансовому ринку України буде впроваджена нова ІТ система для централізованого депозитарного обліку цінних паперів DEPEND Q. В систему буде переведена інформація про 4,33 млн рахунків власників цінних паперів, номінальна вартість яких становить 1,7 трильйона гривень», — йдеться в повідомленні.

Як зазначили в комісії, введення нової системи, яка відповідає найвищим міжнародним стандартам, забезпечить повноцінну технологічну інтеграцію України у світову облікову систему цінних паперів, істотно підвищить можливості залучення іноземних та вітчизняних інвестицій у цінні папери, створить передумови для впровадження нових послуг на фінансовому ринку.

Читайте також: Україна приєдналася до глобального депозитарію

Ці зміни передбачені Угодою про асоціацію України і Стратегію розвитку фінансового сектору до 2020 року.

Наразі нова система обліку цінних паперів проходить повномасштабне тестування усіма учасниками ринку. За даними Національного депозитарію (НДУ), вже 127 депозитарних установ, а це більше половини ліцензіатів, встановили нову систему, пройшли авторизацію і почали проводити облікові операції.

Етап повномасштабного тестування триватиме до 22 липня 2019 року. Запуск нової системи відбудеться 5 серпня 2019 року.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися