Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 липня 2019, 17:32

НКРЕКП оскаржила рішення суду про призупинення тарифів «Укренерго»

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) оскаржила рішення суду про скасування тарифів «Укренерго» за позовом «Нікопольського заводу феросплавів». Про це йдеться в офіційній заяві НКРЕКП.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) оскаржила рішення суду про скасування тарифів «Укренерго» за позовом «Нікопольського заводу феросплавів».
Фото: unian.ua

Що відомо

НКРЕКП категорично не згодна з рішенням Окружного адміністративного суду Києва від 27 червня 2019 року по задоволенню заяви акціонерного товариства «Нікопольський завод феросплавів» про призупинення дії постанов НКРЕКП про встановлення тарифу на послуги з передачі електроенергії та тарифу на послуги з диспетчерського (оперативно-технологічного) управління ДП «НЕК „Укренерго“ на друге півріччя 2019 року. НКРЕКП подала відповідну апеляційну скаргу.

»НКРЕКП зазначає, що рішення про встановлення тарифів на послуги оператора системи передачі були прийняті у відповідності з чинним законодавством України, зокрема Закону України «Про ринок електричної енергії» і враховують ключові складові для запуску та функціонування нової моделі конкурентного ринку електричної енергії", — сказано на сторінці НКРЕКП в Facebook.

Читайте також: Кабмін ввів граничні ціни на електроенергію

У НКРЕКП зазначили, що вживатимуть вичерпних заходів з метою якнайшвидшого врегулювання ситуації, що склалася, а ринок електроенергії продовжує працювати.

Як повідомлялося, Окружний адмінсуд Києва прийняв рішення про зупинення дії постанов НКРЕКП від 07.06.2019 №954 від 07.06.2019 №955.

У Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України висловили повну підтримку НКРЕКП, зазначивши, що комісія діяла в межах своїх повноважень і відповідно до Закону України «Про ринок електроенергії».

«На жаль, активізувалися деякі зацікавлені сторони, які намагаються нівелювати зусилля і успіхи держави у напрямку енергетичної євроінтеграції. Впевнені, що НКРЕКП зможе захистити державні інтереси в апеляційній інстанції», — йдеться в повідомленні, оприлюдненому на офіційному веб-сайті міністерства.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися