Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 липня 2019, 15:57

Нафтогаз спрямував на дивіденди 30% від чистого прибутку

НАК «Нафтогаз України» сплатив до держбюджету дивіденди розміром 30% чистого прибутку за 2018 рік. Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова компанії Андрій Коболєв.

НАК «Нафтогаз України» сплатив до держбюджету дивіденди розміром 30% чистого прибутку за 2018 рік.
Фото: kp.ua

За його словами, виплата дивідендів у такому розмірі повністю відповідає вимогам закону «Про управління об'єктами державної власності», тоді як дію урядової постанови, яка встановлює для Нафтогазу 90% норматив сплати дивідендів, зупинено судовим рішенням.

Коболєв нагадав, що компанія у рамках підготовки до зими, в умовах можливого переривання Газпромом транзиту газу з 1 січня 2020 року, має намір закачати до підземних сховищ (ПСГ) додаткові обсяги газу, довівши їх на початок опалювального сезону до 20 млрд куб. м.

«Крім того, якщо закупити газ зараз, за низькою літньою ціною, це допоможе збалансувати ціну газу в зимові місяці, коли вона традиційно зростає. Щоб закачати додатковий газ, потрібні гроші, необхідно додатково відшукати близько $600 млн уже зараз. Будь-яка перерва в закачуванні зробить фізично недосяжним цільовий показник у 20 млрд куб. м», — наголосив він.

Коболєв додав, що від початку 2014 року вдалося скоротити кредитний портфель групи з $7,5 до $1,4 млрд, у зв'язку з чим НАК нині має недостатньо ліквідності на цілі із закупівлі газу та його закачування до ПСГ.

Тому компанія працює над можливістю залучення коштів через нові кредити або механізм розміщення облігацій.

«Після залучення додаткових фінансових ресурсів або завершення закачування газу до ПСГ — Нафтогаз буде готовий до збільшення виплати дивідендів нашому акціонеру», — резюмував він.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися