Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 липня 2019, 9:54

Кабмін дозволив Укртелекому стати мобільним — ЗМІ

Уряд дозволив надавати послуги фіксованого місцевого телефонного зв'язку на базі мобільних мереж. Найбільшою компанією, яка їх надає, є Укртелеком. Про це пише tech.liga.net.

Уряд дозволив надавати послуги фіксованого місцевого телефонного зв'язку на базі мобільних мереж.
Фото: mediasat.info

Як повідомляється, в основі його старих мереж лежить мідний кабель, який зараз активно розкрадається вандалами. За даними Укртелекому, тільки за 2018 рік було зафіксовано 22 000 крадіжок.

За словами директора з комунікацій компанії Михайла Шуранова, відновлювати кабель після вирізів дуже затратно. «І природно дешевше і безпечніше дати абоненту телефон з сім-картою», — уточнив він.

Як пише видання, щоб якимось чином вирулювати з цієї кризи, СЕО компанії Юрій Курмаз вирішив домовитися з телеком-регулятором і спробувати підключати стаціонарні телефони через 3G-мережі Тримоб.

На першому етапі він був проведений в містах з найбільшими крадіжками — Марганець, Синельникове, Жовті Води. А на другому етапі до тесту були підключені Київ, Харків, Запоріжжя, Дніпро, Ірпінь. Зараз експеримент розширився на майже 250 сіл, де в Укртелекому місцевий зв'язок генерує найбільше витрат і балансує на межі рентабельності.

Як працює послуга

  • За заявкою абонента стаціонарний телефонний апарат замінюється на новий, безпровідний. Його оренда коштує 1 грн/міс.
  • Всередині у нього сім-карта ТриМоб. Картка працює в національному роумінгу мережі Vodafone.
  • Абонентський номер, тарифний план залишаться незмінними.
  • Дзвінки будуть здійснюватися як зі звичайного стаціонарного телефону: номери набираються в національному форматі (з кодом міста); коли йде вихідний дзвінок — співрозмовник бачить номер стаціонарного телефону.


Джерело


Джерело

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися