Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 липня 2019, 13:01

Попит на нові авто зріс на 12% — Укравтопром

У червні громадяни України придбали та зареєстрували 7,3 тисяч нових легкових автомобілів. Про це повідомляє прес-служба «Укравтопром».

У червні громадяни України придбали та зареєстрували 7,3 тисяч нових легкових автомобілів.
Фото: autoconsulting.ua

За інформацією асоціації, червневий попит на нові авто зріс на 12% відносно минулого року.

Хто лідирує

  • Лідерську позицію на ринку продовжує зберігати за собою Toyota. У червні нові автомобілі цієї японської марки отримали 1 259 українських реєстраційних номерів. Порівняно з червнем минулого року реєстрація нових Тойот збільшилися майже на 70%.
  • Друге місце зайняв Renault — за перший місяць літа було продано 1 084 автомобіля цієї марки. Свій червневий результат Рено поліпшила на 61%.
  • На третій сходинці червневого рейтингу розташувалася KIA, за автомобілі якій заплатили 535 покупців, що на 18% більше, ніж роком раніше.
  • Четверта позиція у Nissan — 467 авто, що 28% більше показників червня минулого року.
  • Замикає п'ятірку лідерів місяці Hyundai — 447 авто (+5%).

Лише за перше півріччя поточного року в Україні свою першу реєстрацію пройшли трохи більше 39,5 тисяч нових легкових авто. Різниця з першим півріччям минулого року склала всього 13 автомобілів, на користь нинішнього року.

Кращий результат у 1-му півріччі 2019 року продемонструвала Renault, в активі якої 5 719 реєстраційних номерів. Порівняно з першими шістьма місяцями минулого року реалізація нових легкових автомобілів цієї марки зросла майже в 1,5 рази.

Toyota, попит на автомобілі якої збільшився на 13%, зайняла другий рядок рейтингу з показником 5646 зареєстрованих машин.

Маркою №3 на українському ринку стала KIA. З початку року свій вибір на автомобілях цієї корейської марки зупинили 3320 автомобілістів. Щодо аналогічного періоду минулого року популярність KIA в Україні зросла на 83%.

Найбільш продаваним на українському ринку нових легкових автомобілів за підсумками першого півріччя 2019 року став автомобіль KIA Sportage. У заліку цієї моделі 2 479 нових реєстрацій.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися