Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 червня 2019, 11:18

Власники ігрових автоматів відсудили в України 500 тисяч євро

В Європейському суді з прав людини (ЄСПЛ) декілька компаній-власників ігрових автоматів виграли справи проти України, відсудивши близько 500 тис. євро морального збитку за відкликання ліцензії без компенсацій. Про це повідомила адвокат, що працює з міжнародними судовими інстанціями, Олена Льошенко, передає Інтерфакс-Україна.

В Європейському суді з прав людини (ЄСПЛ) декілька компаній-власників ігрових автоматів виграли справи проти України, відсудивши близько 500 тис. євро морального збитку за відкликання ліцензії без компенсацій.
Фото: espreso.tv

Що відомо

«Компанії „ТОВ “Світ розваг» (Харків), «Ігро-Бет» (Львів) та громадянка Станко (Закарпаття). У цій справі Євросуд визнав порушення права власності за ст. 1 Протоколу 1 до Конвенції. Порушення було визнано у зв'язку з тим, що відкликаючи ліцензії на гральний бізнес, у зв'язку зі вступом в силу нового закону, держава не надала компенсації заявникам. Сума компенсації за рішенням Євросуду — «ТОВ „Світ розваг“ — 300 тис. євро матеріальної шкоди і 17 тис. євро судові витрати, громадянці Станко — 58,5 тис. євро матеріальної шкоди та 2,2 тис. євро судових витрат, компанії „Ігро-Бет“ — 135 тис. євро матеріальної шкоди і 214 євро витрат»,- написала вона.

Читайте також: Зеленський за скасування мораторію на продаж землі та заборону азартних ігор

Льошенко також повідомила, що ще одну справу проти України виграла турецька компанія «Cosmos Maritime Trading and Shipping Agency».

«Турецька компанія „Cosmos Maritime Trading and Shipping Agency“ виграла з п. 1 статті 6 Конвенції (право на неупереджений суд; тривалість провадження), і отримає компенсацію моральної шкоди — 10 тис. євро», — написала вона.

Коментарі - 1

+
0
Strain
Strain
30 червня 2019, 9:12
#
Ууууу сейчас как понесутся новые иски...То там уже будут миллиардные компенсации.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися