Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 червня 2019, 13:55

Український стартап Ecoisme закривають: немає грошей

Стартап Ecoisme, який займається розробкою сенсора для економії електроенергії в будинку, оголосив про закриття. Про це повідомив співзасновник стартапу Іван Пасічник, передає AIN.ua.

Стартап Ecoisme, який займається розробкою сенсора для економії електроенергії в будинку, оголосив про закриття.
Фото: Twitter

Причини

«Партнерство з великим європейським телекомом, перемоги в різних престижних стартап-конкурсах підбурювали нас, а наявність користувачів, які повірили в нас і оформили попереднє замовлення на продукт, вели вперед. Але зараз прийшло усвідомлення, що ми вже перепробували все, що могли, щоб побудувати компанію, запустити масове виробництво і доставити продукцію нашим користувачам. Але не досягли успіху», — пише співзасновник стартапу.

Спочатку проект отримав інвестиції під enterprise-рішення, але керівництво зрозуміло, що так розробка буде йти повільно і є ризик, що гроші закінчаться. Стартап перезапустився і сконцентрувався на кінцевих споживачах і проблемах економії електроенергії. Але і цей продукт довести до масового виробництва не вийшло.

Читайте також: Київ увійшов до топ-35 найбільших стартап-міст світу

«Після невдачі з залученням інвестицій в Дубаї ми вирішили запустити еквіті-краудфандінг в Лондоні на платформі Syndycate Room. Але ми не досягли успіху в цьому. Вкрай складно було переконати інвесторів вкладати в компанію, у якої за останні два роки майже не було продажів», — розповідає Пасічник.

З лютого 2019 року керівництво намагалося продати компанію, що дозволило б повернути гроші покупцям та частково покрити вкладення інвесторів. Але угоду з продажу укласти не вдалося.

Найближчими тижнями Ecoisme призначать менеджера з ліквідації. Він оцінить все матеріальне та інтелектуальне майно компанії і буде займатися поверненням грошей кредиторам.

Коментарі - 5

+
+39
qZen
qZen
27 червня 2019, 14:08
#
Дополнительный комплекс приборов расходующий электроэнергию для того что бы определить расход электроэнгергии. 
И конечно же проблема в том что не нашли инвестиций. 
Угу.
+
0
Григорий П
Григорий П
27 червня 2019, 15:58
#
"не преуспели», — пишет сооснователь стартапа
+
0
Rabotyahoff
Rabotyahoff
27 червня 2019, 17:05
#
В чём причина, по которой им все отказали? И США и Дубаи? Может потому что сенсоры не работали корректно?
+
+24
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
28 червня 2019, 7:53
#
Лампочки це єдине, що може хоч якось економити енергію. Холодильник не вимкнеш, телевізор з ноутбуком також. На них схочеш єкономити -не вмикай і все. Для чого прилад? В голові здоровий глузд допомагає економити і гроші і енергію. Тим, хто бере кредит в манівео економити допоможе лише лоботомія.
+
0
SergS7
SergS7
28 червня 2019, 12:39
#
Я думаю причина в масовому використанні лед-лампочок. Вони настільки економні і довговічні, що ставити ще якісь додаткові прилади для економії електроенергії цими ж лампочками просто невигідно. Припустимо, що одна людина використовує одну лампочку на 7 ват протягом 2 годин на добу в літній час і 6 годин в зимовий. В середньому 4 години, за місяць 7*4*31=0,868 кВт-год. За теперішніми розцінками до 100 кВт-год. лампочка накрутить за місяць 0,868*0,90=0,78 грн., за рік 9,36 грн. Припустимо, що хитромудрий сенсор в кращому разі дасть економію в кілька процентів від вказаної суми, 2-3 грн. на рік. Ну і скільки сотень років він буде окуповуватись? Спочатку придумайте, як подовжити життя людини хоча б років до 500, щоб вона фізично дожила до моменту окупності обладнання
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися