Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 червня 2019, 12:32

ЄБРР виділить України 149 мільйонів на електромережі

Європейський банк реконструкції та розвитку надасть Україні кредит на суму 149 мільйонів євро для проведення реконструкції електромереж. Про це передає прес-служба Міністерства фінансів.

Європейський банк реконструкції та розвитку надасть Україні кредит на суму 149 мільйонів євро для проведення реконструкції електромереж.
Фото: ain.ua

Реалізовувати проект буде Укренерго. За кошти ЄБРР там проведуть реконструкцію електромереж у Західному, Північному, Південному та центральному регіонах України.

«Проект передбачає заміну трансформаторного обладнання та реконструкцію 12 підстанцій з впровадженням автоматизованих систем керування технологічними процесами на підстанціях. Комплекс заходів, передбачений проектом, дозволить керувати обладнанням підстанцій з регіональних центрів в режимі реального часу без постійної присутності на об’єктах оперативного персоналу», — повідомляють у Мінфіні.

Там також зазначають, що залучена позика дасть змогу посилити ефективність енергетичної інфраструктури та запровадити систему «розумних електромереж».

Коментарі - 1

+
0
Григорий П
Григорий П
27 червня 2019, 16:57
#
Олигархи эксплуатировали украинские электросети как хотели и получали чистую прибыль.Хотя в тарифах всегда была заложена часть на амортизацию и ремонт сетей, но ее украли. Теперь народ еще раз оплатит кредиты на ремонт
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися