Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 червня 2019, 9:24

Ціни на золото зросли до шестирічного максимуму

Ціна на золото за підсумками торгів на Лондонській біржі металів у понеділок, 24 червня, підвищилася на 1,4% — до $1439,21 за унцію. Про це пише РБК.

Ціна на золото за підсумками торгів на Лондонській біржі металів у понеділок, 24 червня, підвищилася на 1,4% — до $1439,21 за унцію.
Фото: ukrinform.ru

В попередній раз так дорого золото коштувало в травні 2013 року. Вранці у вівторок дорогоцінний метал торгувався на рівні $1428,3 за унцію.

Причина зростання

  • Аналітики відзначають, що поточний зліт цін — це наслідок зміни очікувань за ставкою в США і ескалації напруги у відносинах США та Ірану.
  • Крім геополітичної напруженості, зростанню цін на золото сприяли заяви Федеральної резервної системи (ФРС) США і центробанків інших країн про вірогідне зниження базової процентної ставки.
  • Інвестори, які очікуючи ослаблення долара, стали переносити заощадження в біржові фонди (ETF), забезпечені фізичним золотом, а також вкладатися в золоті ф'ючерси та опціони. Світові центробанки також збільшили закупівлі золота.
  • Аналітики не вірять, що середня ціна золота за третій і четвертий квартали 2019 року перевищить позначку $1500 за унцію.
  • Якщо ж ФРС не буде знижувати ставку до кінця року, то золото повернеться на рівень $1300-1350 у другому півріччі.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися