Мінфін - Курси валют України

Встановити
25 червня 2019, 12:37

Американські ринки притихли в очікуванні G20

На світових фондових ринках, зокрема американському, не проявляється особливої ​​активності. Трейдери зайняли вичікувальну позицію перед самітом G20. Зростанню індексів не сприяють навіть нові обмеження США щодо Ірану, зазначає lblv.ru.

Після завершення торгів у понеділок основні американські індикатори залишилися практично незмінними, порівняно з п'ятничним закриттям. Так, індекс Dow Jones Industrial Average піднявся на 0,03%, Nasdaq Composite опустився на 0,3%, а індекс, що відзначає рейтинг найбільш дорогих компаній Штатів, S&P 500, втратив 0,2%.

Трейдери чекають результатів G20

Наприкінці тижня в Осаці відбудеться саміт «Великої Двадцятки», в рамках якого пройде зустріч американського і китайського лідерів. Аналітики роблять ставки: чи завершиться торговельна суперечка між КНР і США або продовжить затягуватися, що негативно вплине на світову економіку. Торговий конфлікт двох країн продовжується вже більше року.

Перед самітом гравці взяли паузу − на цей захід покладаються дуже великі надії. Також ринки оцінюють можливості зниження ставок американським Центробанком.

Більшість фондових експертів вважають, що відразу ж після зустрічі Трампа і Цзіньпіна угода підписана не буде. При цьому можуть поновитись переговори між сторонами і відтермінуватись введення чергових санкцій.

Якщо санкції не скасують і не відтермінують, інвестори почнуть інвестувати в активи «тихої гавані». Якщо Дональду Трампу і Сі Цзіньпіну не вдасться домовитись, ринкові настрої погіршяться, а це відіб'ється на динаміці індексів країн, що розвиваються, і зростанні цін на сировинні товари.

США ввели санкції проти Ірану

На підвищення невизначеності на ринках також вплинула складна ситуація між Іраном і Штатами. Вчора лідер США заявив про введення чергових санкцій проти Ірану, відповідно, будуть заморожені мільярди доларів іранських активів за кордоном.

Трамп повідомив, що продовжить тиск на Тегеран до тих пір, поки іранська влада не відмовиться від небезпечної діяльності та ядерної зброї.

Ситуація на ринках Азії

В середині торгів 25 червня індекс Шанхай Композит знизився на 1,82%, гонконгський індекс Hang Seng впав на 1,31%, передає lblv.ru.

Японський індикатор Nikkei 225 знизився на 0,69%. Також відзначається падіння південнокорейських і австралійських індексів.

Олександр Дубинський, фінансовий аналітик LBLV.com

Джерело: Мінфін