Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 червня 2019, 14:48

Президент змінив склад Національної інвестради

Президент Володимир Зеленський змінив склад Національної інвестиційної ради і призначив себе її головою. Секретарем призначено Давида Арахамію, який відомий під псевдонімом Давид Браун. Про це йдеться в указі №423/2019, опублікованому на сайті президента.

Президент Володимир Зеленський змінив склад Національної інвестиційної ради і призначив себе її головою.
Фото: mc.today

Що відомо

«До складу ради входять: прем'єр-міністр, голова Національного банку України (за згодою), перший віце-прем'єр-міністр — міністр економічного розвитку і торгівлі, міністр фінансів, міністр юстиції, а також, за згодою, представники українських та іноземних організацій і компаній, ділових кіл, експерти з питань залучення інвестицій, розвитку підприємництва, фахівці в галузі економіки, фінансів», — йдеться в документі.

Всього Національна інвестиційна рада складатиметься з 29 осіб. Зі «старого» складу в Нацраді залишилися прем'єр Володимир Гройсман, перший віцепрем'єр Степан Кубів, міністр фінансів Оксана Маркарова і міністр юстиції Павло Петренко.

Читайте також: Інвестори негативно відреагували на перші призначення Зеленського

До складу Нацради увійшли, зокрема, представники великого бізнесу — голова правління компанії Turkcell Iletisim Hizmetleri A. S. Ахмет Акча, гендиректор компанії Unilever NV Алан Джоуп, голова правління компанії Metro AG Олаф Кох, голова правління і генеральний директор Arcelor Mittal Limited Лакшмі Міттал, голова Нацбанку Яків Смолій, президент Європейського банку реконструкції і розвитку Сума Чакрабарті.

Національна інвестиційна рада займається залученням інвестицій в країну і державною політикою щодо поліпшення інвестиційного клімату. Рада була створена в 2016 році і зараз є консультативним органом при Адміністрації президента.

Читайте також: Прямі інвестиції в економіку України зросли на 13% — Держстат

Довідка

Давид Арахамія є директором української філії ІТ-компанії Template Monster (США), а також автором волонтерського «Народного проекту», який з початку військової агресії РФ в 2014 році активно підтримує українську армію.

У серпні 2014 році він став радником голови Миколаївської облдержадміністрації Вадима Мерікова. Президент Петро Порошенко нагородив Арахамію орденом «За заслуги» третього ступеня. У вересні 2014 року був призначений уповноваженим міністра оборони України з питань закупівель. Входить до парламентського списку партії «Слуга народу» під четвертим номером.

Коментарі - 1

+
0
20150224
20150224
24 червня 2019, 15:17
#
Панеслась
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися