Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 червня 2019, 8:47

В РФ назвали умови збереження транзиту газу через Україну

Росія готова зберегти транзит газу через Україну після 2019 року на економічно вигідних умовах та після вирішення суперечки між Газпромом та Нафтогазом. Про це розповів журналістам перший заступник голови апарату Уряду РФ Сергій Приходько, передає ТАСС.

Росія готова зберегти транзит газу через Україну після 2019 року на економічно вигідних умовах та після вирішення суперечки між Газпромом та Нафтогазом.
Фото: 24tv.uа

Він пояснив, що «Північний потік — 2» не має на меті припинити транзит газу за іншими маршрутами, в тому числі через Україну. Будівництво нового газопроводу пов’язано зі зростанням попиту на паливо в країнах Європи, підкреслив Приходько.

Чиновник нагадав, що Росія неодноразово заявляла про готовність зберегти транзит газу через Україну на взаємовигідних умовах.

Росія готова обговорити питання транзиту газу через Україну у понеділок у Гаврі на зустрічі прем’єр-міністра РФ Дмитра Медведєва та прем’єр-міністра Франції Едуарда Філіпа.

  • «Північний потік — 2» передбачає будівництво двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 млрд кубічних метрів газу в рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини. Вартість будівництва оцінюється в 9,5 млрд євро.

Коментарі - 3

+
+8
AleksandrBank
AleksandrBank
24 червня 2019, 10:33
#
Ключевое что они хотят - отмену споров в Судах на миллиарды дол.США.
+
+15
Сергей Васильев
Сергей Васильев
24 червня 2019, 11:30
#
Дожились, россия готова обсудить с Францией вопрос транзита газа через Украину без присутствия Украины...
+
+45
Богдан Сташинский
Богдан Сташинский
24 червня 2019, 14:40
#
Так Украина уже давно ничего самостоятельно не решает.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися