Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 червня 2019, 11:10

Зеленський заявив, що податку на виведений капітал не буде

Президент вирішив почекати із введенням податку на виведений капітал (ПнВК). Спочатку потрібно знайти компенсатори для покриття дефіциту держбюджету від зміни податку. Про це Володимир Зеленський повідомив на зустрічі з бізнесом у Києві, передає thepage.

Президент вирішив почекати із введенням податку на виведений капітал (ПнВК).
Фото: president.gov.ua

«Зараз, саме зараз, є дуже великий ризик, якщо ми введемо податок на виведений капітал. Бо може бути діра в бюджеті. Спочатку треба знайти компенсатори. Про це ми і говорили з МВФ», — пояснив президент.

Зеленський додав, що в разі прийняття ПнВК зараз, Україна не зможе у вересні отримати транш на $2 млрд від МВФ.

Читайте також: У Мінфіні назвали ризики введення податку на виведений капітал

Як відомо, законопроект про ПнВК у парламент вніс екс-президент Петро Порошенко. Документ містить вимогу знайти компенсатори, які повинні покрити втрати держбюджету від заміни податку на прибуток податком на виведений капітал. Порошенко наполягав на прийнятті закону до парламентських виборів.

Зеленський заявляв про свою підтримку переходу від податку на прибуток до податку на виведений капітал ще в якості кандидата у президенти. Експерт команди Зеленського з податкових питань Данило Гетманцев підтверджував, що це положення програми кандидата «не обговорюється і буде виконано».

Коментарі - 1

+
+28
huliolopez
huliolopez
21 червня 2019, 19:01
#
Заждіть секунду, але ще два місяці тому Зеленський клявся, що податок на виведений капітал обов'язково буде. Передумав?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися