Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 червня 2019, 9:26

ЄБРР організує кредит для Укрексімбанку на 80 мільйонів

Європейський банк реконструкції і розвитку організує синдикований кредит державному Укрексімбанку розміром 80 млн євро для підтримки приватних інвестицій у відновлювану енергію та енергоефективність в Україні. Про це повідомив старший радник із зовнішніх зв'язків банку Антон Усов, пише «Інтерфакс-Україна».

За його словами, відповідний проект схвалила рада директорів ЄБРР у середу.

Згідно з інформацією на сайті, безпосередньо ЄБРР має намір виділити EUR40 млн.

Укрексімбанк, єдиним власником якого є держава, створено в 1992 році.

Згідно з даними Нацбанку України, на 1 травня 2019 року за розміром загальних активів (219,32 млрд грн) банк посідав 3-тє місце серед 77 банків, що діяли в країні.

Що таке синдикований кредит

Кредит, що надається одному позичальнику кількома кредиторами (синдикатом кредиторів), зазвичай, у межах однієї кредитної угоди з розподілом часток кредиту між учасниками синдикату, внаслідок чого сума кредиту та ризики розподіляються між банками-учасниками.

Навіщо 

  • Кредит застосовується в разі, якщо позичальник потребує великої суми кредиту, а один банк не може забезпечити його потреби необхідним обсягом ресурсів або для одного банку небажана така концентрація ризику кредитного портфеля.

Мета кредиту

  • Основною метою є проектне фінансування, кредитування операцій з придбання активів, торгові кредити, лізингові операції, кре­дит­ні лінії, рефінансування заборгованості тощо.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися