Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 червня 2019, 15:41

Курс гривні буде стабільним у 2019 році — експерт

Уряду вистачає фінансових ресурсів платити як за зовнішнім, так і за внутрішніми боргами і одночасно тримати на ЄКР достатньо високі залишки відносно минулого року. Про це заявив експерт фондового ринку Юрій Бажинов, керуючий активами ТОВ «Фрідом Фінанс Україна», передає Уніан.

Уряду вистачає фінансових ресурсів платити як за зовнішнім, так і за внутрішніми боргами і одночасно тримати на ЄКР достатньо високі залишки відносно минулого року.
Фото: unian.net

Що це значить

Незважаючи на негативний інформаційний шум, який знизив курс гривні на 4%, чинники, що впливають на національну валюту цього року, сприятливіші, ніж минулого, — вважає Бажинов.

«Перш за все, хочеться відзначити динаміку Єдиного казначейського рахунку (ЄКР) яка виглядає сильнішою по відношенню до 2018 року, при цьому пікові травневі виплати за державним боргом вже пройдені.

Читайте також: Чисті міжнародні резерви в травні скоротилися на 7,1%

Це говорить про те, що уряду бракує фінансових ресурсів платити по боргах, як зовнішніх, так і внутрішніх, і водночас тримати на ЄКР достатньо високі залишки по відношенню до минулого року», — заявив експерт.

Крім того, нерезиденти активно купують облігації внутрішньої позики, номіновані у гривні, в країну приходить валюта. Як правило, політична турбулентність створює додаткові ризики для нерезидентів, але навіть президентські вибори не вплинули негативно на тенденцію.

Читайте також: Чи вплине на Україну торгова війна США і Китаю — економіст ЄБРР

Через напруженість між США і Китаєм прогнози щодо зростання світової економіки істотно знизилися, що призвело до зниження цін на промислові метали і деякі зернобобові культури. На щастя для нас, поки що, негативні наслідки цієї війни обходять Україну стороною.

На думку, експерта «Фрідом Фінанс Україна», ціни на наші ключові експортні товари на світових ринках — сприятливі.

З огляду на все це тимчасовий негативний фон для гривні не є вирішальним для її ціноутворення. «Кон'юнктура, яка склалася навколо національної валюти, і обставини, які впливають на неї, куди вигідніші сьогодні, ніж рік тому», — вважає Юрій Бажинов, керуючий активами ТОВ «Фрідом Фінанс Україна».

Коментарі - 2

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
18 червня 2019, 16:30
#
«Несмотря на негативный информационный шум, который снизил курс гривны на 4%» - если взять курс 26,30-26,40, у нас тчо был курс 25,30 ?
+
0
squeez
squeez
18 червня 2019, 17:19
#
Да, все докопались, тут минфин нам статейки пишет, а посчитать забыли, ну с кем не бывает, а вы сразу накинулись.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися