Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 червня 2019, 15:28

Чи вплине на Україну торгова війна США і Китаю — економіст ЄБРР

Торгова війна між Китаєм і США не вигідна нікому в світі, Україні в тому числі. Про це розповів головний економіст Європейського банку реконструкції і розвитку Сергій Гурієв в інтерв'ю журналу НВ.

Торгова війна між Китаєм і США не вигідна нікому в світі, Україні в тому числі.
Фото: rbc.ua

Що це значить

Головний економіст ЄБРР зазначив, що Україна не є великим торговельним партнером Китаю чи США, але таким великим партнером є Німеччина.

«Якщо китайська економіка сповільниться, то і німецька економіка сповільниться. Ми вже спостерігали уповільнення зростання німецької економіки минулого року й цьогоріч. І те, як себе почуває німецька економіка, безумовно, впливає на всі центрально-та східноєвропейські країни, включаючи Україну. У цьому сенсі торгова війна між Китаєм і США не вигідна нікому в світі», — сказав Гурієв.

Читайте також: Україна вводить нові економічні санкції проти Росії

Він додав, що, з іншого боку, економісти у всьому світі сходяться на тому, що ризик рецесії є, але поки що глобальна економіка продовжує зростати досить здоровими темпами — 3-3,5%.

Нагадаємо, 10 травня, в розпал переговорів про укладення торговельної угоди між США і Китаєм, Вашингтон підвищив з 10% до 25% мита на товари китайського імпорту вартістю 200 млрд дол. у рік. Своєю чергою, Китай з 1 червня ввів підвищені мита на ввезення американських товарів на суму 60 млрд дол.

Коментарі - 1

+
+45
RAhun0kUA
RAhun0kUA
17 червня 2019, 19:20
#
Ежели она не была никому выгодной, то ее бы и не было. Космополиты любят байки травить. Если она есть - она кому то выгодна, вдолгую уж несомненно. В случае, если старания оправдаются и удастся извлечь пользу с этого. Но это не факт, противники серьезные и методы очень высокорисковые. Но больше с этим тянуть уже нельзя было, потому резко приходится. Понятно, что МВФ и прочие международные организации будут противодействовать этому, т.к. эти процессы противоречат смыслу их существования. Если процесс протекционизма укоренится и войдет в моду, то можно сии организации разгонять. Потому они и рычат...
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися