Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 червня 2019, 8:22

У Зеленського обіцяють відкрити ринок землі за рік

Голова партії «Слуга народу» Дмитро Разумков обіцяє відкрити ринок землі за рік. Про це він сказав в інтерв'ю виданню «Страна».

Голова партії «Слуга народу» Дмитро Разумков обіцяє відкрити ринок землі за рік.
Фото: censor.net.ua

«Для мене цей рік», — сказав Разумков, відповідаючи на питання про терміни відкриття ринку.

Він також заявив, що зараз вже триває робота над законодавчою базою.

«Ринок землі потрібно буде відкривати. Мораторій накладається з року в рік, тому що це вигідно. Потрібно, щоб власники землі могли нею користуватися. З'явиться законодавча база. Хлопці зараз працюють над цим. З одного боку, необхідно захистити національні інтереси, а з іншого — власника», — сказав Разумков.

За словами Разумкова, в Україні зараз не найкраща соціально-економічна ситуація, але ринок потрібно відкривати, подумавши при цьому всі реальні механізми.

«Є ще інша сторона медалі, у нас не проведено нормальний аудит цих земель. Ми досі не розуміємо, в чиїх руках і скільки землі. Це стосується і державних земель», — зазначив він.

Коментарі - 16

+
0
SergS7
SergS7
13 червня 2019, 8:52
#
Юлька, яка хоче в коаліцію із Разумковим, буде проти. Просто вона чомусь не знає, що земля вже давно продається.
Один фермер показував договіри емфітевзису, за якими він купує земельні паї. Це оренда на 75 років без права розірвання договору. Орендна плата за всі 75 років згідно договору виплачується відразу одним платежем, після підписання договору. Складає за домовленістю 1000-1500 дол. за 1 га. Для мінімізації податків у договорі зазначена орендна плата менша, 10 000 грн. за гектар, із цієї суми сплачується ПДФО 18 % і військовий збір 1,5 %.
+
+102
Lamo
Lamo
13 червня 2019, 9:05
#
Потом снова скажут что Зеленый этого не обещал, а это кто-то «у него» сказал и вообще в шутку...
+
+27
Тони Райт
Тони Райт
13 червня 2019, 9:28
#
Про квартиру для родственников погибшего шахтера он тоже пошутил?
Злочинный «Ротердам+» тоже уже норм, лишь бы не вводить энергорынок, а то для бени ЭЭ подорожает.
Лоукосты гудбай, ПриватБанк иди сюда.
Баканов с липовым дипломом, от фанаря присвоеным званием лейтента, а же с женой гражданства рф — это норм, он же дружбан.
«Я вам ничего не должен» (с)
+
0
Maleficarum
Maleficarum
13 червня 2019, 9:11
#
«Орендна плата за всі 75 років згідно договору виплачується відразу одним платежем, після підписання договору. Складає за домовленістю 1000-1500 дол. за 1 га»  В какой  области  Украины  он  выкупает  паи  по  такой   цене ?
+
+12
SergS7
SergS7
13 червня 2019, 9:21
#
У Вінницькій. Є також інформація від інших фермерів, купують дорожче, по 3000 дол. за 1 га
+
0
Maleficarum
Maleficarum
13 червня 2019, 9:25
#
В  Винницкой  -возможно  В  Киевской  области  нет  таких  цен  И да.. Тут  нет  и  «маркера»  ценового  такового как  ГА.. Есть  цена  за  сотку  Если  даже  это  и  большой  массив  в ГА  Один  фиг цену  объявляют  за  сотку..  Это  просто объясняется  Сейчас  многие  «оптовый»  пай     переоформляют   деля  оный  на   несколько  паёв   С  другим  назначением  целевым  (  Как  пример  Садоводство).
+
0
SergS7
SergS7
13 червня 2019, 10:02
#
Землю с.-г призначення переоформити під забудову/садівництво не так просто. І земельний пай може знаходитись посередині поля, далеко від дороги, населених пунктів, комунікацій
+
0
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
13 червня 2019, 10:06
#
Очередной бред! Результат будет один — скупать будут за копейки!… ребята сейчас работают над этим… а кто эти «ребята»? Это не те ребята которые прут в ЕС подсолнечное масло и курятину, убивая землю?
+
+12
SergS7
SergS7
13 червня 2019, 19:16
#
Продайте мені за копійки. Візьму оптом
+
0
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
14 червня 2019, 5:24
#
Специально для вас, как «большого» эксперта, только вопрос - вы где живете и откуда черпаете информацию? Если Вы живете в Киеве ( хотя зачем я спрашиваю, сейчас все там живут), есть на Святощино «Институт землеустрою», который занимается перерегистрацией паев и решением прочих вопросов, рядом на всех столбах масса предложений от разных конторок в приобретении и переоформлении паев и есть много законных путей и изменения призначення  с последующей продажей! И вместо того что бы «швыряться» фразой ... Візьму оптом..., поедте на окраины киевской области, ближе к Черкасской и можете купить сколько Вам надо! Но вам она (земля ) не надо, как правило ....Продайте мені за копійки. Візьму оптом... такое пишут дюжи и без денег и без желания!  Удачи! Продолжайте дольше «мечтать»! 
+
0
SergS7
SergS7
14 червня 2019, 9:31
#
Ну ви пишете — скуплять за копійки. Отже, на вашу думку, власники паїв готові продати їх за копійки. І ви напевно також. То яка вам різниця, кому продати, продайте мені. Ти більше, що ми з вами уже знайомі майже 2 дні
+
0
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
14 червня 2019, 9:37
#
Ну у меня есть паи, и причем «вторичка» с кадастровым номером и на Держ Акте, практически готовая к продаже но продавать на уровне обесценивания я не собираюсь! Хотя, предложения приходят и от арендатора  от посторонних людей!Вот я и боюсь - только откроют рвнок - первый шаг, цены обвалятся до копеек!
+
+15
SergS7
SergS7
14 червня 2019, 10:05
#
Ну у моєї мами є пай, але продавати за копійки вона його не збирається. Хоча пропозиція від фермера, який орендує цю землю, була. Тому не треба узагальнювати, що скуплять за копійки. Ось нас уже як мінімум двоє, які не продадуть за копійки. І таких, як ми з вами, більшість
+
0
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
14 червня 2019, 5:56
#
Появились комментарии .... продайте за копейки, возьму оптом.... Для всех желающих купить (оформить на себя пару гектаров земли ) и узнать РЕАЛЬНУЮ цену, рекомендую сделать следующее. На сколько я понимаю, тут собрались не бедные люди ( по желанию купить ), и у каждого имеется нормальный автомобиль ( конечно с полным приводом ), оторвитесь от глобальных проблем финансовых рынков, залейте бак топлива и вперед, сделайте «турне» по окраинам Киевской области ( ближе к Черкасской, Полтавской, Сумской области ) и посмотрите уровень жизни в селах, пообщайтесь с председателями Сельрад, и вы узнаете РЕАЛЬНУЮ стоимость земли и условия «реализации ваших прав закрепленных в »Земельном кодексе« ст 121» Ну и проверите на «прочность» ваши автомобили - дорог там почти нет или есть они местами! Напоминаю - Украина это не Киев и Обухов, это еще масса других, менее примечательных мест, да и многие молодые «коренные» киевляне смогут заехать к своим родителям за продуктами! Всем удачи!
+
0
SergS7
SergS7
14 червня 2019, 9:38
#
То ви принципово проти продажу землі?
+
0
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
14 червня 2019, 9:49
#
Я не против но мне больше нравится канадский пример, от продажи до надзора за использованием.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися