Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 червня 2019, 9:21

Три банки знизили максимальні ставки за депозитами (огляд)

З моменту публікації попереднього огляду «Мінфіну» три банки знизили дохідність депозитів в гривні, ще три банки, навпаки, підвищили відсотки.

З моменту публікації попереднього огляду «Мінфіну» три банки знизили дохідність депозитів в гривні, ще три банки, навпаки, підвищили відсотки.
Фото: 1news.com.ua

Хто знижував ставки

У числі тих, хто зрізав ставки, опинився і Ідея Банк, який досі пропонував найвищу дохідність за депозитами в національній валюті.

Він знизив відсотки за вкладами на 0,92-1,08% річних в залежності від терміну. Тепер вкладники, які розмістять в цьому банку депозит в гривні на 12 місяців, зможуть заробити, максимум, 17,75% річних.

 Найкращі банківські вклади України

Прокредит Банк і Кредобанк знизили дохідність заощаджень на 12 місяців. Тепер розмістити вклади на рік в цих банках можна під 16,5% і 16% річних відповідно.

Хто підвищив депозитні ставки

Максимальну ставку дохідності за річними депозитами у гривні — 17,75% — пропонували відразу 3 фінустанови — Ідея Банк, Глобус та Форвард Банк.

Банк Форвард на початку червня підвищив ставки за гривневими вкладами. Заощадження на 3 місяці подорожчали на 0,5% річних, 12-місячні депозити — на 0,25% (до 17,75% річних).

У ПУМБі ставки зросли на 0,3-1,10% річних в залежності від терміну розміщення, завдяки чому банк піднявся з 10 на 7 місце в десятці найбільш щедрих банків. Максимальна ставка дохідності за вкладами на 12 місяців у банку зросла до 16,9% річних.

У Райффайзен Банку Аваль відсоткові ставки зросли на 1-1,5% за депозитами на всі терміни. Тепер максимальна ставка за вкладами в національній валюті в банку становить 13% річних.

Депозитний огляд

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися