Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 червня 2019, 8:13

В Україні хочуть змінити правила реконструкції застарілого житла

Влада вирішила змінити правила реконструкції застарілого житла без прив'язки до поверховості будинків, а не тільки до п'яти поверхів, як це визначено зараз. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник міністра Лев Парцхаладзе.

Влада вирішила змінити правила реконструкції застарілого житла без прив'язки до поверховості будинків, а не тільки до п'яти поверхів, як це визначено зараз.
Фото: epravda.com.ua

За його словами, відповідний законопроект розробляє Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

«Сьогодні, згідно з чинним законом про реконструкцію, застарілий житловий фонд — це будинки до п'яти поверхів, які за своїм технічним станом не відповідають нормативам безпеки та комфорту проживання. Граничний термін їх експлуатації закінчився, а конструкції зносилися не менше ніж на 60%. Однак насправді в Україні є житло та іншої поверховості, яке також потребує реконструкції», — написав чиновник.

 Інвестиції в нерухомість.  Об'єкти Київміськбуду

Що нового

  • У новому законопроекті прописано, що підлягають реконструкції будинки різної поверховості, а також інші об'єкти інженерно-транспортної інфраструктури, технічний стан яких не відповідає нормативному.
Отримати пропозицію

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися