Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 червня 2019, 9:33

Кредит онлайн на FinHub: швидко, вигідно, прозоро

Є кілька можливостей перехопити гроші до зарплати або позичити на велику покупку. Найбільш очевидна — взяти кредит готівкою в банку під порівняно невелику ставку. Але у цього варіанту є й недоліки: банки перевіряють позичальників довго і скрупульозно. І далеко не факт, що жадану позику врешті-решт буде отримано.

Інший можливий сценарій — спробувати щастя в мікрофінансової компанії. Тут кредити видають швидше, їх можна отримати дистанційно. Але ціни часто «кусаються», а умови — не завжди прозорі.

Третій спосіб швидко отримати кредит онлайн — P2P-кредитування. Мова про механізм, коли фізособи кредитують один одного напряму, через спеціальні майданчики. Цей варіант має незаперечні плюси: швидкість видачі кредиту, прозорі умови і помірні ставки.

«Мінфін» вирішив подивитися, як працюють онлайн-кредити «від людини до людини».

Одна з найпопулярніших платформ Р2Р-кредитування в Україні — FinHub. Вона першою в нашій країні почала розвивати цей напрямок і працює вже більше півтора року.

Механізм оформлення кредитів на карту дуже простий:

— Кредиторами виступають не банки і не компанії, а звичайні люди, у яких є вільні гроші.

— І позичальники, і кредитори повинні зареєструватися на FinHub. Ніякої бюрократичної тяганини — на заповнення анкети потрібно кілька хвилин.

— Позичальник залишає заявку на кредит на майданчику. Інвестори розглядають її від однієї хвилини до 7 днів і приймають рішення про фінансування. Як тільки заявку проінвестують на 100%, позичальник отримає повідомлення про позитивне рішення в SMS, особистому кабінеті і в E-mail.

— Щоб оформити кредит онлайн, потрібні тільки доступ до інтернету і банківська карта. З документів знадобляться паспорт і ідентифікаційний код (ІПН).

Отримати кредит на карту можна швидко, і не виходячи з дому. Всі необхідні процедури, включаючи оформлення заявки, скоринг та нарахування коштів, відбуваються через дистанційні канали. Погашати позику також можна дистанційно, через особистий кабінет.

— Оскільки в ланцюжку відсутні посередники, можна отримати вигідну ставку за кредитом. Ще один плюс: на FinHub немає прихованих платежів та комісій, які часто зустрічаються при оформленні кредиту в банках та МФО.

Сума кредиту на карту может варіюватися від 5 до 15 тисяч гривень.

Максимальний срок термін кредитування— до 12 місяців.

Умови кредитування більш прозорі, ніж у мікрофінансових компаніях. Наприклад, договір не передбачає пролонгацію позики, оскільки через цю опцію позичальники найчастіше потрапляють в пастку. Чим швидше позичальник повертає кредит, тим менше клієнт витрачає грошей на його обслуговування. Тому через FinHub позичальник отримує кредит на таких умовах, щоб в майбутньому йому не потрібні були пролонгації. На сайті компанії є кредитний калькулятор. Обравши суму і термін кредиту, позичальник може розрахувати щомісячний платіж, який не стане обтяжливим для сімейного бюджету. Для тих клієнтів, які звертаються повторно, діє програма лояльності.

Ціни на фінансування на FinHub порівнянні з банківськими ставками, але тут кредит видадуть без зволікань і відразу на карту. Компанія надає наступний розрахунок орієнтовної переплати за кредитом: при сумі позики в 10 000 грн., терміном на 3 місяці, загальна сума до повернення (тіло кредиту і відсотки) складе 12 650,17 грн.

Чим довше історія позичальника на платформі, тим дешевше йому обходяться кредити. Кожна вчасно погашена позика допомагає знизити ставку за наступним кредитом.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися