Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 червня 2019, 12:06

Аналітика на 11.06.2019. Ринки гадають, що буде зі ставками ФРС

За повідомленням керівника департаменту аналітики компанії Global FX, азіатські ринки продовжили підйом у вівторок на чолі з китайськими паперами, які отримали стимул після того, як Пекін оголосив про пом'якшення фінансових правил з метою збільшення місцевих державних витрат на громадські роботи. Також на стороні покупців грає рішення Вашингтона утриматися від введення мит на мексиканський експорт. Крім того, учасники ринку продовжують закладати в ціну пом'якшення політики ФРС, причому багато чекають зниження ставки вже наступного тижня. Регіональні майданчики підросли, незважаючи на те, що вчора ввечері Трамп пригрозив посилити тарифи у відношенні КНР, якщо її лідер не відвідає саміт «Великої двадцятки», який відбудеться наприкінці червня в Японії. Здебільшого, відсутність негативної реакції інвесторів пов'язано з тим, що Сі не планує пропустити цю подію і збирається зустрітися зі своїм американським колегою в рамках майбутнього саміту.

На цьому тлі китайський Shanghai Composite набрав більше 2,5%, японський Nikkei 225 підвищився на 0,33%, гонконгський Hang Seng виріс на 0,81%, а південнокорейський Kospi – на 0,59%. Європейські ф'ючерси перед офіційним стартом торгуються з підвищенням у середньому на 0,2%.

На валютному ринку все стабільно. Основні пари утримуються в досить тісних діапазонах. Менш впевнено почуває себе ієна, що не дивно, враховуючи цікавість до ризику. Долар/ієна на цьому тлі знову тяжіє до позначки 108.70 після трьох днів зниження. В цілому на ринку в центрі уваги залишаються дві теми – динаміка інтересу до ризику і перспективи зниження ставки ФРС. У контексті другого питання є невизначеність, яка може розвіятися після публікації ключових американських даних на цьому тижні – інфляція і роздрібні продажі (у середу і п'ятницю відповідно).

Brent тим часом намагається повернутися до зростання після того, як напередодні поблизу позначки 64 долара за барель привернула продавців і пішла в пристойний мінус всередині дня. Котирування залишаються під відміткою 63, і бики не проявляють особливої активності на тлі побоювань, що зберігаються, з приводу перспектив попиту і подальшого зростання активності сланцевих виробників США. Швидше за все, напередодні публікації даних API гравці не зважаться на більш активні покупки через ризик чергового зростання запасів сирої нафти в Штатах.

Сьогодні в Британії заявлені показники ринку праці, що включають зарплати, безробіття та заявки на допомогу з безробіття. Єврозона публікує лише індикатор довіри інвесторів Sentix. Штати представлять дані за цінами виробників, ділового та економічного оптимізму та індексу роздрібних продажів.

За матеріалами Global FX

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися