Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 червня 2019, 17:14

Кабмін опублікував рішення про зміну механізму формування ціни на газ

Кабінет міністрів опублікував рішення про зміну механізму формування ціни на природний газ для населення і теплокомуненерго (ТКЕ) з метою максимально можливого зниження вартості ресурсу. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Кабінет міністрів опублікував рішення про зміну механізму формування ціни на природний газ для населення і теплокомуненерго (ТКЕ) з метою максимально можливого зниження вартості ресурсу.
Фото: cfts.org.ua

Уряд зобов'язав НАК «Нафтогаз України» при встановленні ціни продажу газу населенню вибирати мінімальне значення з чотирьох запропонованих для цієї мети.

Перше значення

  • середня вартість імпортного ресурсу, що склалася в процесі його митного оформлення (за підсумками місяця, що передує місяцю поставки населенню, публікується Міністерством економічного розвитку і торгівлі).

Друге значення

  • середньозважена ціна місячного ресурсу природного газу для газового місяці продажу/поставки за підсумками електронних біржових торгів на Українській енергетичній біржі до початку цього газового місяці.

Третє значення

  • середня арифметична ціна продажу Нафтогазом газу промисловим споживачам (за умови передоплати до місяця постачання газу), яка діяла в газовому місяці, що передує місяцю продажу населенню.

Четверте значення 

  • ціна, розрахована за раніше затвердженою формулою вартості газу по ПСО.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися