Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 червня 2019, 16:45

У Києві побудують комплекс для сортування та переробки сміття

У Києві планують збудувати сміттєпереробний комплекс загальною потужністю 700 тисяч тонн сміття на рік, який також сортуватиме сміття. Про це повідомляє прес-служба КМДА.

У Києві планують збудувати сміттєпереробний комплекс загальною потужністю 700 тисяч тонн сміття на рік, який також сортуватиме сміття.
Фото: kredens.lviv.ua

Що відомо

«Столиця планує збудувати сміттєпереробний комплекс, що матиме загальну потужність перероблення 700 тис. тонн на рік і включатиме етап сортування», — зазначається в повідомленні.

За словами заступника голови КМДА Петра Пантелеєва, Київ має чіткі плани поступово відійти від технології захоронення сміття як від застарілої та екологічно небезпечної методики.

Він також заявив, що, зважаючи на стан полігону твердих побутових відходів № 5 поблизу с. Підгірці на Київщині, у столиці відібрані потенційні земельні ділянки для розміщення заводу механіко-біологічної обробки і розпочато проектування.

За даними Мінрегіонбуд, в Україні щороку викидають близько 10 млн тонн сміття, із яких лише 600 тисяч іде на вторинну переробку чи спалюється.

Решта сміття захоронюється на звалищах, яких у країні понад 6 тисяч. Вони займають 9 тисяч гектарів. Це приблизно стільки ж, як десята частина Києва або площа міста Вишгород. Ще тисяча гектарів – несанкціоновані стихійні звалища.

Коментарі - 1

+
0
VitaliyZZZ
VitaliyZZZ
11 червня 2019, 18:59
#
А відомо де знаходяться « потенційні земельні ділянки для розміщення заводу»?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися