Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 червня 2019, 15:30

Всі дані про фінансову звітність в Україні нелегальні — Опендатабот

Державна фіскальна служба Держстатистики офіційно відмовилися надавати або продавати дані про фінансову звітність українських компаній. Тому вся інформація, яка є на ринку, — нелегальна. Про це повідомляє Опендатабот.

Державна фіскальна служба Держстатистики офіційно відмовилися надавати або продавати дані про фінансову звітність українських компаній.
Фото: officevp.sfs.gov.ua

Що це значить

Дані про фінансову звітність перебувають у двох державних органів: Держстату і ДФС. Опендатабот звернувся в обидва органи, щоб отримати або придбати інформацію про фінансову звітність, однак і ДФС, і Держстат відмовилися надавати або продавати цю інформацію.

«Українські компанії, які використовують фінансову звітність для аналізу бізнес-партнерів, отримують цю інформацію нелегально. Так, тіньовий ринок даних збільшується, а підприємці не мають доступу до актуальних даних і не можуть приймати зважені рішення про співпрацю з партнерами», — коментує засновник Опендатабот Олексій Іванкін.

У разі якщо інформація про обороти, активи й кількість співробітників буде відкритою, українські підприємці зможуть:

  • Оцінити розвиток своєї компанії щодо ключових конкурентів і зрозуміти свою частку ринку.
  • Прискорити підписання договорів. У деяких випадках директор не може самостійно підписувати договір, якщо сума контракту перевищує половину чистих активів компанії.
  • Переговори між бізнес-партнерами стануть прозорішими. Підприємці будуть краще розуміти, на яких умовах вести переговори.
  • Підприємці одразу зможуть бачити недобросовісні фірми, які створювалися на один день для відмивання грошей.

Читайте також: В ДФС назвали критерії відбору ФОП для перевірок

Нагадаємо, раніше Опендатабот повідомив, що в Україні зареєстровано 35 тисяч ФОП з однаковими іменами, через що їх неможливо перевірити на наявність податкового боргу.

Коментарі - 1

+
0
Strain
Strain
10 червня 2019, 16:12
#
«… и количестве сотрудников будет открытой, украинские предприниматели смогут...»

Я уверен, что в 90% компаний официально работает только ген. директор. Все остальные в ФОПах или других компаниях, которые якобы выполняют услуги.

Так что достоверности данных в нашей стране добиться достаточно сложно.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися