Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 червня 2019, 9:35

G20 планує змінити податкове законодавство до 2020 року

Міністри фінансів G20 домовилися розробити загальні правила для закриття лазівок, які використовують глобальні технологічні корпорації, такі як Facebook, для зниження своїх корпоративних податків. Про це йдеться у заключному комюніке. Пише liga.net з посиланням на Reutres.

Міністри фінансів G20 домовилися розробити загальні правила для закриття лазівок, які використовують глобальні технологічні корпорації, такі як Facebook, для зниження своїх корпоративних податків.
Фото: hashtelegraph.com

Facebook, Google, Amazon та інші великі технологічні компанії критикують за те, що вони скорочують свої податки, реєструючи прибуток у країнах з низькими податками незалежно від місця розташування кінцевого клієнта. Багато хто вважає таку практику несправедливою.

Нові правила будуть означати більш високе податкове навантаження для великих транснаціональних компаній, крім того для таких країн, як Ірландія і Люксембург, яким буде складніше залучати прямі іноземні інвестицій, обіцянкою наднизьких ставок корпоративного податку.

«Ми щиро віримо, що технологічні гіганти, які є не тільки GAFA, повинні сплачувати свою справедливу частку податку там, де вони створюють вартість і прибуток», — сказав П'єр Московічі, комісар Європейського союзу з економічних питань.

Великобританія і Франція були одними з найактивніших прихильників змін у податкове законодательсво, які затрудняли б переказ прибутку в юрисдикції з низькими податками або з мінімальним корпоративним податком.

Це призвело до конфлікту цих країн зі Сполученими Штатами, які висловили стурбованість тим, що інтернет-компанії США несправедливо піддаються цілеспрямованій спробі широкого оновлення глобального корпоративного податкового кодексу.

Великі інтернет-компанії говорять, що слідують податковим правилам, але в Європі вони платять мало податків, як правило, направляючи продаж через такі країни, як Ірландія і Люксембург, в яких діють полегшені податкові режими.

«Ми вітаємо недавній прогрес у вирішенні податкових проблем, пов'язаних з оцифруванням, і схвалюємо амбітну програму, що складається з дворівневого підходу, — йдеться в комюніке G20.- Ми подвоїмо наші зусилля для досягнення консенсусного рішення з остаточним звітом до 2020 року».

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися