Мінфін - Курси валют України

Встановити
7 червня 2019, 16:33

П'ять міжнародних банків оштрафували на понад 90,5 мільйона

Швейцарська комісія з конкуренції оштрафувала п'ять міжнародних банків в цілому на 90 млн швейцарських франків ($90,5 млн) за змову з метою маніпулювання валютними курсами. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Швейцарська комісія з конкуренції оштрафувала п'ять міжнародних банків в цілому на 90 млн швейцарських франків ($90,5 млн) за змову з метою маніпулювання валютними курсами.
Фото: dpchas.com.ua

У числі оштрафованих – Barclays, Citigroup, JP Morgan і Royal Bank of Scotland (RBS). У повідомленні регулятора йдеться, що він виявив «ряд антиконкурентних домовленостей» між цими банками, що стосуються спотових валютних операцій.

П'ятий банк – японський Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. (MUFG) – покараний за участь у шахрайській схемі, в межах якої трейдери координували свою діяльність.

Barclays оштрафували на 27 млн ​​франків, Citigroup – на 28,5 млн франків, JPMorgan – на 9,5 млн франків, MUFG – на 1,5 млн франків, RBS – 22,5 млн франків.

UBS, який також брав участь в шахрайських схемах на валютному ринку, уникнув штрафу, оскільки саме він сповістив регуляторів про існування змови.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися