Мінфін - Курси валют України

Встановити
7 червня 2019, 11:24

Moody's погіршило прогноз зростання ВВП країн G20

Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service прогнозує уповільнення економічного підйому в країнах G20 в 2019 році до 2,8% порівняно з 3,2% у 2018 році. Про це повідомляє Finclub з посиланням на доповідь агентства.

Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service прогнозує уповільнення економічного підйому в країнах G20 в 2019 році до 2,8% порівняно з 3,2% у 2018 році.
Фото: Hürriyet Daily News

Що це значить

Прогноз зростання на поточний рік погіршений порівняно з 2,9%, яких експерти очікували в лютому. У 2020 році зростання збережеться на рівні 2,8% (лютнева оцінка — також 2,8%), прогнозують в Moody's.

«Ескалація торгового конфлікту США і Китаю погіршує перспективи глобального економічного зростання», — йдеться в доповіді агентства.

Аналітики Moody's відзначають дві події, які створили істотну невизначеність за останній час, незважаючи на сигнали стабілізації темпів підйому світової економіки.

По-перше, це посилення торгового спору Вашингтона і Пекіна, а по-друге, збільшення напруженості у відносинах США та Ірану. «Якщо конфлікт між США і Китаєм затягнеться і посилиться, його наслідки для світової економіки будуть тривалими. Крім того, загроза Вашингтона ввести мита на мексиканські товари нагадує нам, наскільки несподіваною може бути торгова політика Штатів», — говориться в доповіді.

Читайте також: Світовий банк погіршив прогноз зростання світової економіки до 2,6%

«Погіршення відносин між США та Іраном здатне похитнути дуже крихку рівновагу на Близькому Сході, що може призвести до стрибка цін на нафту і ще більше ускладнити прийняття економічних рішень в умовах високої невизначеності», — зазначають експерти Moody's.

Серед інших ризиків для світової економіки аналітики агентства відзначають невизначеність щодо умов Brexit.

Moody's знизило прогноз зростання ВВП США на поточний рік до 2,3% з 2,5%, прогноз на 2020 рік збережено на рівні 1,7%.

Читайте також: Moody's розповів, що буде з економікою при Зеленском

У Китаї, згідно з прогнозом агентства, обсяг ВВП збільшиться на 6,2% до 2019 року і на 6% в 2020 році. У лютому прогнозувалося зростання на 6% — як у цьому, так і в наступному році.

Оцінки зростання економіки єврозони на цей і наступний рік погіршено до 1,3% і 1,4% з очікуваних раніше 1,6% і 1,5%. Для порівняння: в 2018 році ВВП регіону збільшився на 1,8%. «Негативні зовнішні чинники, пов'язані з уповільненням глобального зростання, торговими спорами, а також Brexit, продовжать чинити тиск на ділову довіру і перспективи економічного зростання», — наголошується в доповіді.

Читайте також: МВФ оновив прогноз щодо курсу гривні до долара

Прогнози зростання ВВП Росії на 2019 і 2020 рр. агентство зберегло на рівні 1,6% і 1,5%.

Експерти Moody's відзначають також, що можливості розвинених країн G20 в плані стимулювання зростання за рахунок монетарної та бюджетної політики в разі істотного економічного спаду обмежені.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися