Мінфін - Курси валют України

Встановити
5 червня 2019, 14:55

Український ринок електроенергії оцінюється в 300 мільярдів — Кубів

Інтерес учасників ринку електроенергії до його лібералізації пояснюється тим, що його обсяг у грошовому вираженні становить 300 млрд гривень. Про це заявив перший віцепрем'єр-міністр — міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, передає Укрінформ.

Інтерес учасників ринку електроенергії до його лібералізації пояснюється тим, що його обсяг у грошовому вираженні становить 300 млрд гривень.
Фото: iamir.info

Що це значить

«А знаєте, чому такий інтерес, шановні колеги? Ринок електроенергії, або шматок, за який ми торгуємо, оцінюється в 300 млрд гривень», — сказав Кубів.

Він додав, що лібералізація ринку електроенергії забезпечить розвиток конкуренції та змагальності його учасників за вигідні умови.

Читайте також: НКРЭКУ знайшла рішення, як не підвищувати тарифи на електрику

Кубів зазначив, що запровадження в Україні ринку електроенергії, крім рівності прав на продаж і купівлю електроенергії, вільного вибору електропостачальників споживачем, ринкового ціноутворення, передбачає також розвиток міжнародних зв'язків енергосистем суміжних держав.

«Ми ж говоримо про Європейський Союз, і тут дуже важлива цифра: ми будемо сприяти збільшенню експорту електроенергії в чотири рази. Що це означає для України? Ми маємо зараз 6,2 млрд, а говоримо про експорт 25 млрд кіловат-годин у 2030 році», — акцентував Кубів.

Нагадаємо, з 1 липня Україна повинна перейти на європейську модель енергоринку, що є однією з умов програми співпраці з міжнародними кредиторами. Проте в кроці від впровадження йдеться про те, щоб відстрочити реформу.

Коментарі - 1

+
+45
Captain  Cisco
Captain Cisco
5 червня 2019, 15:18
#
Растащили за копейки государственное достояние Облэнерго,а теперь «участники рынка»,«интересуются». Хотя впору было бы поинтересоваться,как эти предприятия к этим «участникам» попали.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися