Мінфін - Курси валют України

Встановити
5 червня 2019, 10:46

Банки з найвигіднішими умовами для IT-спеціалістів

IT-індустрія в Україні останніми роками розвивається вражаючими темпами. Вже зараз частка IT-сектора становить 4% ВВП, при цьому ринок інформаційних технологій зростає на 20% на рік.

Українські програмісти одні з найбільш затребуваних у світі, а їх розробки цінуються в країнах ЄС та Північної Америки. На даний момент в Україні налічується понад 150 тис. розробників: частина працює у великих вітчизняних або іноземних компаніях, інші вважають за краще статус приватного підприємця. За останні три роки кількість ФОП, зареєстрованих в сфері IT, зросла на 45%.

Залежно від кваліфікації і досвіду, IT-фахівці в Україні заробляють від 500 до 10 000 доларів США. За даними дослідження за грудень 2018 року, в середньому дохід розробників в два рази перевищує дохід фахівців з інших сфер діяльності.

Тож не дивно, що клієнтам зі сфери IT раді в будь-якому банку. Спеціально під них створюють і «шліфують» банківські продукти з вигідними умовами. І якщо ще нещодавно пропозиції обмежувалися окремим рахунком, то зараз у ряду банків можна знайти продумані тарифні плани для IT-підприємців.

«Мінфін» вивчив пропозиції банків для клієнтів-фізосіб і ФОП, зайнятих в галузі інформаційних технологій. Представляємо вашій увазі найцікавіші.

Що пропонують банки IT-клієнтам

Як і інші користувачі банківських послуг, IT-підприємці хочуть отримувати якісні послуги швидко і в зручному для них форматі. Тому ми відібрали деякі фінустанови, у яких є повноцінний інтернет-банкінг. Адже інформаційні технології та черги біля каси — речі несумісні. У нашому списку — Приватбанк, Альфа-Банк Україна, Укрсиббанк, ОТП-Банк і ПУМБ.

Пропозиції банків досить схожі, як і тарифи за послуги, що надаються. Загальну інформацію ми зібрали в порівняльну таблицю.

Варто відзначити, що тільки Альфа-Банк Україна і Приватбанк включили в свій тарифний план картковий рахунок. Це додатковий плюс для клієнтів, яким потрібно знімати готівку і проводити оплати. В інших банках картковий рахунок доведеться відкривати додатково.

Тарифні плани банків для IT-спеціалістів

Банк/ Тарифний план

Вартість відкриття/обcлуговування

Платежі по Україні через інтернет-банки

% за переказ на карту фізособи

% за продаж валюти

% за зняття готівки

Комісія за внесення готівки

Банківська карта

Альфа-Банк/ Digital IT

1 грн/ 50 грн

В бюджет – 0 грн, інші – 3 грн

0% (окрім з/п проектів)

0,1%

в терміналі – 0,8%

в терміналі – 0%; в касі – 0,2%

Бізнес-карта та преміум-карта Platinum Black Plus з акційними умовами під IT

ПУМБ/ Coder

1 грн /49 грн (1-й місяць безкоштовно)

2 грн (5 платежів на місяць – 0 грн)

0%

0,15%

1% (гривня); 2% (валюта)

0,2%, мін. 10 грн

Карта не включена

ОТП Банк/ IT Professional

40 грн /40 грн

5 на місяць безкоштовно

0,35%

0,15-0,35%

1%, мін. 10 грн – з рахунку;

0,35% — з карти

5 грн

Карта не включена

Приватбанк/ IT Expert

0 грн /50 грн

В бюджет – 0 грн, інші – 3 грн

0,35% (на карту для виплат)

0%

До 50 тис. грн – 0,8%; 50-100 тис. грн–1,05%; от 100 тис.–2,05%

7 грн

Карта класу GOLD

Укрсиббанк/ ІT-Підприємець (є в грн та у валюті)

0 грн /20 грн (якщо була активність за рахунок)

2 грн

н/д

0,1%

1,5%, мін. 50 грн; якщо валютний рахунок, то 1%

1,5%, мін. 50 грн

Карта не включена

* — інформація зібрана з офіційних сайтів банків чи в процесі спілкування зі службою підтримки

«Фішки» для IT-шників

Крім основних послуг, підприємці-клієнти зазначених банків можуть надавати податкову звітність онлайн, отримувати довідки за експортними та/або імпортними операціями. Деякі банки залучають клієнтів додатковими «плюшками».

Альфа-Банк Україна — ТП Digital IT та преміум-карта без плати за річне обслуговування.

Альфа-Банк Україна комплексно підійшов до формування пропозиції для представників IT-сфери.

По-перше, в digital-платформі «Ок, Альфа!» для малого та середнього бізнесу був виділений окремий тарифний пакет Digital IT. У нового продукту безліч переваг.

Серед основних:

1. Дистанційне оформлення рахунку. «Ок, Альфа!» — єдиний інтернет-банкінг в Україні, який дозволяє відкрити рахунок онлайн. Зробити це можна навіть з телефону — процедура вимагає мінімум часу і зусиль. Перший крок — ввести номер телефону та ІПН на сайті. Потім потрібно заповнити коротку анкету і вислати фото сторінок паспорта та ІПН. Мобільний банкір привезе договір на підпис у зручне клієнтові місце.

2. Мультивалютний рахунок. З пакетом Digital IT клієнт отримує рахунок, в необхідній йому валюті — гривні, доларі або євро. Це дуже зручно, адже розробники отримують свій дохід переважно в доларах США або євро.

3. Доступ до рахунку з різних девайсів. IT-фахівці цінують зручність і свободу дій, тому наявність повноцінного і зручного мобільного застосування — великий плюс.

«Фішки», які зроблять життя підприємця легше:

  • налаштування опції автопродажу валюти, яка залишилася після обов'язкового продажу;

  • можливість створювати регулярні платежі;

  • відправка грошей на особисту картку банку в один «клік» — без введення реквізитів;

  • можливість надсилати податкову звітність до фіскальних органів онлайн;

  • конструктор AxDraft для формування юридичних документів;

  • підключення бухгалтера для розпорядження рахунками ФОП.

По-друге, в рамках ТП Digital IT клієнтам надали можливість відкрити особисту преміальну карту Platinum Black Plus з ексклюзивними умовами обслуговування виключно для IT-тішників. Головний «плюс» — нульова комісія при переказі коштів з рахунку в «Ок, Альфа!», нульове річне обслуговування, ліміт на безкоштовне зняття готівки в усьому світі на суму до 90 000 грн, оформлення додаткових карт різних платіжних систем (Mastercard або VISA). Разом з картою власник отримує доступ до сучасного мобільного банкінгу Alfa-Mobile Ukraine, з можливістю online покупки валюти за курсом вигідніше, ніж у відділенні, аеропортові послуги Fastline та Lounge від Mastercard в зоні міжнародних вильотів і прильотів, доступ до програм знижок і бонусів від Mastercard або VISA та ін. Крім цього всі карти Альфа-Банку Україна приносять додаткові вигоди. Наприклад, до 20% кешбеку завдяки програмі лояльності Cash'U CLUB, 10% річних на кошти в «Дохідному сейфі» (безкоштовна опція накопичення) та ін.

Приватбанк — ТП IT Expert

Щоб відкрити рахунок, потрібно офіційно зареєструвати ФОП, стати клієнтом Приватбанку — відкрити картковий рахунок або оформити депозит і отримати ЕЦП. Якщо основний вид діяльності клієнта-підприємця відповідає IT-галузі, то тарифний пакет IT Expert підключається автоматично. Переваги пакета:

  • Валютна виручка від відомих глобальних IT-компаній (Google, Apple, Upwork тощо) зараховується автоматично. Щоразу нести в банк документи для проходження валютного контролю не потрібно.

  • Іноземна валюта зараховується в день оплати.

  • Валютно-обмінні операції оплачуються за встановленим в банку курсом, без додаткових комісій.

  • Клієнт отримує безкоштовні цілодобові консультації з питань ЗЕД.


ПУМБ — ТП Coder

У банку розробили шаблон зовнішньоекономічного договору, який дозволяє отримати гроші з-за кордону за допомогою одного документа. Також клієнти банку можуть підключити сервіс «Валютні торги», щоб продавати або купувати валюту за кращим курсом.

Очевидно, що для IT-підприємця не настільки важливо, буде він платити за обслуговування рахунку 20 грн на місяць або 50. Набагато важливіше те, наскільки зручний функціонал інтернет-банкінгу і чи зможе клієнт з його допомогою максимально швидко і ефективно вирішувати питання бізнесу. І в цьому плані ТП Digital IT від Альфа-Банк Україна виглядає найбільш раціональним вибором.

Коментарі - 2

+
0
Barreto
Barreto
5 червня 2019, 19:29
#
Понимаю что рекламный материал но всё-таки ) Приват - вывод на карту 0.35 это для снятия наличных, дополнительная комиссия при снятии не взимается. Перевод на универсальную карту бесплатно. Моно кстати бесплатно зачисляет со счета и компенсирует комиссии при снятии, то есть вся цепочка «расчетный счет» - «кэш» 0%.
+
+9
Вячеслав В
Вячеслав В
7 червня 2019, 16:18
#
І ще в КредоБанку є відповдіний тариф
https://kredobank.com.ua/private/rakhunky-ta-pakety/propozyciya-dlya-it
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися