Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 червня 2019, 16:28

«Укрбуд» реконструював сквер на столичному Подолі

Укрбуд реконструював сквер на столичному Подолі

Поруч з клубним будинком Spas Sky на Подолі, який минулоріч був зданий в експлуатацію корпорацією «Укрбуд», з'явився новий затишний дворик з дитячо-спортивним майданчиком. Після завершення будівництва клубного будинку забудовник власним коштом реконструював розташований поблизу старий дитячий майданчик, перетворивши його на багатофункціональний сквер для людей будь-якого віку.

Укрбуд реконструировал сквер на столичном Подоле

Загалом було оновлено територію площею близько 2200 квадратних метрів. В ході реконструкції на місці старого майданчика з'явилися кілька видів дитячих гойдалок, пісочниця, гумове протиударне покриття з пагорбами та гіркою, комплекс спортивних тренажерів. Будівельники повністю замінили старий асфальт на нову плитку, встановили навіс-перголу та вуличні ліхтарі, розмістили зручні лавки з урнами. Для комфортного пересування з дитячими колясками з'явився плавний пандус.

Укрбуд реконструировал сквер на столичном Подоле

Залишивши недоторканими існуючі зелені насадження, ландшафтні дизайнери створили ще кілька зелених зон, інтегрувавши їх у простір дитячого майданчика. Сам майданчик умовно розділили на різні ігрові ділянки: для дітей до 6 років і від 6 до 12 років. Для підлітків і дорослих призначена ще одна зона з різноманітним спортивним обладнанням. Новий спортивно-дитячий майданчик відкритий для всіх бажаючих.

Укрбуд реконструировал сквер на столичном Подоле

Коли ми вирішили перетворити подобу дитячого майданчика поруч з ЖК Spas Sky на сучасний сквер, ми не могли навіть припустити, наскільки це буде складно. Здавалося б, що поганого в тому, що мешканці прилеглих будинків отримають такий подарунок? Але часом навіть благі наміри зустрічаються з нерозумінням — люди звикли чекати каверзи. Тому довелося довго переконувати, роз'яснювати, узгоджувати. І нарешті роботи завершені, а результат радує всіх, — зазначив генеральний директор компанії «Укрбуд Девелопмент» Олег Майборода. Сподіваюся, що таких проектів ставатиме більше, а забудовники будуть охочіше виходити за межі дворів своїх ЖК, розвиваючи і міський простір, як це робить корпорація «Укрбуд».

Укрбуд реконструировал сквер на столичном Подоле

Зазначимо, що це не перший випадок участі забудовників у розвитку міського середовища поблизу с їхніми житловими проектами. Так, ще в 2017 році корпорація «Укрбуд» облаштувала берегову лінію на Микільській слобідці в Києві. В результаті там з'явилася нова сучасна набережна з дитячими майданчиками, численними місцями відпочинку, зеленими зонами, пішохідними та велодоріжками, нічним освітленням, реконструйованим оглядовим майданчиком та облагородженою пляжною зоною.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися