Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 червня 2019, 15:13

Нацкомісія затвердила нові вимоги до якості активів страховиків

Національна комісія з регулювання ринків фінансових послуг  у вівторок затвердила нові вимоги до якості активів страховиків. Про це пише Інтерфакс-Україна.

Національна комісія з регулювання ринків фінансових послуг  у вівторок затвердила нові вимоги до якості активів страховиків.
Фото: forbes.net.ua

Що нового

  • Зміни до Положення про обов'язкові критерії та нормативи достатності капіталу та платоспроможності, ліквідності, прибутковості, якості активів та ризиковості операцій страховика спрямовані на підвищення надійності перестрахувального захисту, посилення вимог до дебіторської заборгованості, прийнятої в покриття, включення таких активів як ескроу- рахунки і оренди для покриття нормативів, а також на істотне підвищення вимог до надійності страхових резервів з ядерного страхування, автострахування, медичні ому страхування і страхування життя.

Що це дасть

  • Нові зміни не тільки дозволять підвищити платоспроможність, ліквідність і диверсифікацію активів страховиків, але і знизити ризики використання страхового ринку з метою податкового арбітражу за допомогою квазі-перестрахування.
  • Очікується, що відповідальна позиція учасників страхового ринку дозволить прискорити термін державної реєстрації ініціатив Нацкомфінпослуг.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися