Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 червня 2019, 12:40

Facebook і Google загрожують розслідування: акції компаній обвалилися

Американські антимонопольні органи та Конгрес планують ретельно вивчити діяльність найбільших технологічних компаній на предмет можливих антиконкурентних практик. На тлі цього акції Facebook і Google обвалилися, пишуть американські ЗМІ, передає НВ Бізнес.

Американські антимонопольні органи та Конгрес планують ретельно вивчити діяльність найбільших технологічних компаній на предмет можливих антиконкурентних практик.
Фото: kp.ua

Що відомо

Google і Facebook можуть стати об'єктом розслідування Мін'юсту США і Федеральної торгової комісії.

Відомства планують вивчити не лише можливі антиконкурентні практики на цьому ринку, але й те, чи відповідає чинне антимонопольне законодавство змінам у технологічній сфері.

Повідомляється, що на тлі інформації про майбутні розслідуваннях акції Facebook знизилися в понеділок на 7,5%, холдингу Alphabet, якому належить Google, — на 6,1%, Amazon — на 4,6%, Apple — на 1%.

Читайте також: Facebook запустить свою криптовалюту в 2020 році

В останні роки американська влада не робила помітних спроб регулювати діяльність технологічних гігантів. Боротися з їх антиконкурентними практиками намагаються в ЄС — Єврокомісія за останні три роки оштрафувала Google на 9 млрд дол.

Читайте також: Facebook загрожує багатомільярдний штраф

Reuters зазначає, що якщо розслідування проти технологічних гігантів буде розпочато, воно може тривати кілька років.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися