Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 червня 2019, 8:41

АМКУ оштрафував Тігіпка за порушення при купівлі «Кузні» у Порошенка

Антимонопольний комітет України наклав на ПрАТ «Завод „Кузня на Рибальському“ штраф розміром 136 тисяч гривень за подання у 2018 році недостовірної інформації про зв'язок із сімома компаніями. Про це повідомляє „Інтерфакс-Україна“.

Антимонопольний комітет України наклав на ПрАТ «Завод „Кузня на Рибальському“ штраф розміром 136 тисяч гривень за подання у 2018 році недостовірної інформації про зв'язок із сімома компаніями.
Фото: bbc.com

Згідно з оприлюдненим АМКУ рішенням від 20 травня, недостовірну інформацію було подано під час отримання дозволу на концентрацію Сергієм Тігіпком опосередковано через „Евінз Лімітед“ акцій заводу „Кузня на Рибальському“ в 2018 році.

Як зазначається в рішенні, відомство 18 жовтня 2018 року надало дозвіл на концентрацію, ґрунтуючись на інформації про відносини контролю тільки з ТОВ „Буд-Реновація“ і ТОВ „Ленд Девелопмент ЛТД Плюс“.

Водночас 28 грудня 2018 року до комітету надійшла заява-клопотання від уповноваженого представника ПрАТ „Завод “Кузня на Рибальському», в якій зазначалося: суднозавод також пов'язаний відносинами контролю з низкою дочірніх підприємств — «Будинок Культури», «Медико-санітарна частина», «ЛК — Металургія», ДП громадського харчування «Парус», «Житлово-експлуатаційна контора-ЛК», «Зовнішекономсервіс» і ТОВ «Київгейст Інвестмент» (усі — Київ).

Так, «Будинок Культури» і «Медико-санітарна частина» також надають в оренду власне нерухоме майно, а саме офісні, промислові та складські приміщення в межах Києва.

Як зазначає АМКУ, сукупна частка учасників концентрації за підсумками 2016-2018 рр. на ринку оренди промислової нерухомості в межах Києва не перевищує 5%, тому надання недостовірної інформації не вплинуло на прийняте комітетом рішення про надання дозволу на концентрацію.

Раніше повідомлялося, що в жовтні 2018 року АМКУ дозволив Тігіпку придбати понад 50% акцій ПрАТ «Завод „Кузня на Рибальському“ опосередковано через компанію „Евінз Лімітед“ (Кіпр), що забезпечило перевищення 50% голосів у найвищому органі управління товариства.

Коментарі - 11

+
+8
AleksandrBank
AleksandrBank
4 червня 2019, 9:36
#
АМКУ Сережу не взлюбил, штрафует за все что можно.
+
+8
987
987
4 червня 2019, 10:01
#
136 тысяч? Это так, чтобы считалось что «АМКУ працює»)))
+
0
yarg
yarg
4 червня 2019, 10:04
#
Какое нарушение - такое и наказание.. А что - расстрелять его за это ?
+
+45
ukas
ukas
4 червня 2019, 10:36
#
Интересно было бы еще узнать, сколько Порошенко реально получил денег за этот Объект. Ну там где один офшор перекинул другому. Хотя я думаю, наши западные партнеры в курсе.
Налоги ведь платят лохи? Правильно?
+
0
yarg
yarg
4 червня 2019, 11:25
#
А какое до этого дело «западным партнерам» ?
налоги платят все. лохи - это из терминологии «новой власти» :)
+
0
ukas
ukas
4 червня 2019, 14:11
#
Дело прямое. Западные партнеры давали кредиты Украине, и одновременно наблюдали махинации Порошенко с офшорными продажами, не уплату им налогов в Украине и одновременное разворовывание им бюджета Украины через свои «Кузни». Такое тебе реалити-шоу. Ну, правда на финансирование порохоботов, Петя денег не жалеет.
+
+15
yarg
yarg
4 червня 2019, 15:03
#
Кредиты давались государству. никаких фактов их разворовывания не установлены , никакие партнеры не предьявляли по этому поводу никаких претензий.
посему тему с партнерами можно закрывать.

Что такое «махинации порошенко с оффшорными продажами и неуплата налогов» ? есть факты махинаций и неуплаты налогов ? подавайте в прокуратуру. И не говорите что нельзя. Портнов туда уже 15 заяв отнес на порошенка.

Никакого разворовывания бюджета через кузни тоже небыло. Если факты есть - см.пункт 2.

ну и на сладкое - ужасные порохоботы , которые снятся всем врунишкам украинского интернета. :) ужас , летящий над зрадоложцами :)))) . Да. мы есть и будем. терпите.
+
0
Andrey M
Andrey M
4 червня 2019, 15:18
#
«Никакого разворовывания бюджета через кузни тоже небыло» - а справа Свинарчуків по оборонці?
+
+15
yarg
yarg
4 червня 2019, 15:52
#
А причем там кузня ?
страшное дело свинарчуков заключалось в том , что запасные части к военной технике , которые не производили наши предприятия покупались контрабандой в россии по тройной цене.
Ужас конечно. или нет. не знаю.

Или просто свалим все в кучу ?
+
0
Andrey M
Andrey M
4 червня 2019, 16:17
#
Кузня в розслідуванні звучала як один із ланцюжків обнала.
І крім купівлі запчастин там ще було злодійство з оборонних заводів та військових частин з послідуючою перепродажею за потрійну ціну тим же оборонним підприємствам.
+
+15
yarg
yarg
4 червня 2019, 16:27
#
Ну,  ориентироватся на «расследования» , которые появляются за неделю до выборов , а потом тихо исчезают - я бы не стал.
для обналов никто не использует оборонные заводы. Не годятся они для таких целей. для этого есть куча фирм-однодневок , дропок , закупщиков сельхоз-сырья и т.п.
оборонные заводы годятся бигусам только для предвыборных псевдоскандалов.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися