Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 червня 2019, 16:30

Де і як найчастіше викрадають автомобілі

У 2018 році в Україні викрали 4092 автомобілі, з яких майже кожен четвертий — в Києві. Про це повідомляє «Апостроф» з посиланням на дані Нацполіціі.

У 2018 році в Україні викрали 4092 автомобілі, з яких майже кожен четвертий — в Києві.
Фото: tv.ua

Що відомо

За даними Нацполіціі, найчастіше крадуть недорогі марки (ВАЗ і Daewoo) і престижні — японського та німецького виробництва (Toyota, Mercedes і Honda).

Разом з тим наголошується, що з викрадених в першому кварталі 2019 року 766 автомобілів правоохоронці змогли повернути власникам лише 250 (трохи більше 30%).

Читайте також: Новий авто-цінник: дорожчають і евробляхі, і іномарки з салону

У департаменті карного розшуку Нацполіціі повідомляють, що викрадають найчастіше зі стихійних автостоянок. Саме тому Київ та інші обласні центри потрапляють в підвищену зону ризику, оскільки в цих містах краще розвинена дорожньо-транспортна інфраструктура, а відповідно — більше можливостей залишити своє авто, наприклад, просто на узбіччі.

Кращі кредитні картки для водіїв


Серед улюблених місць автовикрадачів — двори багатоповерхівок і парковки ТРЦ. Однією з найбільших проблем столиці залишається істотна нестача паркувальних майданчиків. Це не лише змушує водіїв залишати машини де вийде, а й підбурює злодіїв ловити «легку наживу». 

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися