Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 травня 2019, 18:48

Суд скасував рішення НБУ про виключення PwC з реєстру аудиторів

Окружний адміністративний суд Києва скасував рішення Національного банку України про виключення ТОВ «ПрайсвотерхаусКуперс», аудитора ПриватБанку до націоналізації, з реєстру аудиторських фірм, які мають право на проведення аудиторських перевірок банків. Про це повідомляє прес-служба регулятора.

Окружний адміністративний суд Києва скасував рішення Національного банку України про виключення ТОВ «ПрайсвотерхаусКуперс», аудитора ПриватБанку, з реєстру аудиторських фірм, які мають право на проведення аудиторських перевірок банків.
Фото: mba.su

«Рішення суду не вступило в законну силу, і НБУ готується до його оскарження», — йдеться в повідомленні регулятора.

Підставою для такого рішення стало підтвердження ТОВ «ПрайсвотерхаусКуперс (аудит)» недостовірної інформації про фінансово-господарську діяльність ПриватБанку, зокрема про розмір кредитного ризику і регулятивного капіталу.

Читайте також: НБУ програв апеляцію у справі щодо інспекції Приватбанку

Аудиторська компанія не змогла встановити ризики в ПриватБанку, які згодом привели до його неплатоспроможності і подальших витрат держави, пов'язаних з націоналізацією банку.

У НБУ нагадали, що право Національного банку України на виключення з реєстру аудиторів банків було передбачено ст. 7 Закону «Про Національний банк України» та ст. 70 Закону «Про банки і банківську діяльність» та уточнено в нормативно-правових актах НБУ.

Довідка

Нацбанк виключив ТОВ «ПрайсвотерхаусКуперс (PwC аудит)» з Реєстру аудиторських фірм, які мають право на проведення аудиторських перевірок банків 20 липня 2017 року.

Тоді в НБУ заявили, що висновки ТОВ «ПрайсвотерхаусКуперс (аудит)» не відображали реальних ризиків роботи ПАТ КБ «ПриватБанк», які стали причиною визнання банку неплатоспроможним, його націоналізації і істотних витрат держави на капіталізацію.

Коментарі - 3

+
+7
AleksandrBank
AleksandrBank
29 травня 2019, 19:52
#
Прошло 2 года и сейчас суды решились? Как уж зачастило, с учётом фигурирования слова Приват.
+
0
mary27
mary27
29 травня 2019, 22:29
#
Расчитывют с помощью этой конторы признать кредитный портфель «Привата» качественным.
+
+30
Кандидат в президенти лісу
Кандидат в президенти лісу
30 травня 2019, 10:18
#
В судах більше 2 тисяч справ по привату тільки з приводу націоналізації

А такі вироки — це прямий результат провалу суддівської реформи і відсутності люстрації суддів
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися