Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 травня 2019, 19:50

Головне за понеділок: дефолт, зростання держборгу і прогноз Moody's по траншу

Коломойський вважає, що Україні нічого боятися, якщо вона не виконає своїх зобов'язань перед кредиторами. Тому він радить Зеленському оголосити дефолт, щоб ЄС і США списали Україні борги в якості компенсації за те, що нібито є плацдармом в протистоянні Заходу і Росії. Про це він заявив в інтерв'ю Financial Times.

Разумков не підтримує заклик Коломойського до дефолту

Новий глава президентської партії Слуга народу не підтримує пропозицію олігарха Ігоря Коломойського про дефолт. Про це Дмитро Разумков заявив на прес-конференції в Києві.

Держборг у квітні збільшився на 1 мільярд доларів

Сукупний державний (прямий і гарантований) борг України у квітні збільшився в доларовому еквіваленті на 1,3%, або на 1,03 млрд доларів до 79,82 млрд доларів порівняно з попереднім місяцем.

У Moody's зорієнтували, коли Україна отримає другий транш МВФ

Дострокові парламентські вибори в Україні можуть призвести до отримання чергового траншу від Міжнародного валютного фонду (МВФ) на три місяці пізніше, ніж планувалося. Такий прогноз оприлюднило рейтингове агентство Moody's.

Запрацювала система, що дозволяє інвесторам купувати цінні папери в Україні

В Україні 27 травня 2019 року почала роботу система міжнародного депозитарію Clearstream, завдяки чому іноземні інвестори можуть купувати українські державні цінні папери і розраховуватися за них через цю систему.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися