Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 травня 2019, 19:33

Україна приєдналася до глобального депозитарію

В Україні 27 травня 2019 року почала роботу система міжнародного депозитарію Clearstream, завдяки чому іноземні інвестори можуть купувати українські державні цінні папери і розраховуватися за них через цю систему. Про це повідомляє прес-служба НБУ в Facebook.

В Україні 27 травня 2019 року почала роботу система міжнародного депозитарію Clearstream, завдяки чому іноземні інвестори можуть купувати українські державні цінні папери і розраховуватися за них через цю систему.
Фото: finclub.net

Що це значить

«Clearstream і Національний банк підписали угоду про відкриття рахунку міжнародного депозитарію в депозитарії НБУ в березні 2019 року. Сьогодні пряме »посилання «запрацювало на практиці», — ідеться в повідомленні.

У НБУ нагадали, що підключення України до Clearstream полегшує доступ іноземних інвесторів до гривневих державних цінних паперів, а також зменшує для них операційні витрати на розрахунки.

Також додали, що пряме «посилання» сприятиме зростанню попиту на облігації внутрішньої держпозики.

Читайте також: Національний депозитарій пройшов зовнішній аудит

«Це дозволить уряду розширити джерела довгострокового фінансування, знизить вартість запозичень, знизить потребу держави в зовнішньому фінансуванні і зменшить валютні ризики», — пояснили в Нацбанку.

Про те, як працює пряме «посилання» з Clearstream, дивіться в презентації.

Коментарі - 3

+
+30
greenozon
greenozon
27 травня 2019, 20:28
#
ЦЕ сама важлива новина за останні 30 років
+
0
bonv
bonv
27 травня 2019, 21:22
#
Це значить що поки що купляти не будуть:)
+
+10
Дмитрий Карпеев
Дмитрий Карпеев
28 травня 2019, 7:52
#
Иностранные инвесторы пусть покупают, а гражданам как быть? уже больше годы нет выхода в электронные торги. Нет смысла и иностранному инвестору идти сюда, рынок почти с нулевой ликвидностью
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися