Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 травня 2019, 13:34

НБУ оскаржив обидва рішення суду щодо незаконності націоналізації ПриватБанку

НБУ 24 травня подав апеляції на два вердикти Окружного адмінсуду Києва від 18 квітня 2019 року, що скасували рішення НБУ про виведення неплатоспроможного ПриватБанку з ринку за участю держави та визначенні переліку пов'язаних з ПриватБанком осіб. Про це повідомляє прес-служба регулятора.

НБУ 24 травня подав апеляції на два вердикти Окружного адмінсуду Києва від 18 квітня 2019 року, що скасували рішення НБУ про виведення неплатоспроможного ПриватБанку з ринку за участю держави та визначенні переліку пов'язаних з ПриватБанком осіб.
Фото: obozrevatel.com

Що це значить

  • «Тому на сьогодні зазначені судові рішення не вступили в законну силу і не мають жодних правових наслідків», — йдеться в релізі Нацбанку.

Як повідомлялося, рішення Окружного адмінсуду Києва про неправомірність націоналізації ПриватБанку 16 травня оскаржив Кабінет Міністрів.

Читайте: Коломойський: Вкладники ПриватБанку можуть не хвилюватися

Також учора стало відомо, що ПриватБанк ініціював судовий розгляд в Канцлерського суді штату Делавер (США) проти своїх колишніх власників — Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова, а також інших фізичних і юридичних осіб.

У позові ПриватБанк вимагає відшкодувати збитки в розмірі кількох сотень мільйонів доларів, які банк поніс в результаті різних протиправних дій, скоєних проти нього колишніми власниками.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися