Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 травня 2019, 14:21

АМКУ розслідує закупівлі газу «Укртрансгазом» за завищеними цінами

Антимонопольний комітет розслідує справу проти «Укртрансгаз» і «Нафтогаз України» про зловживання монопольним становищем, що призвело до придбання природного газу за завищеними цінами. Про це йдеться в розпорядженні голови АМКУ Юрія Терентьєва, передає ЕП.

Антимонопольний комітет розслідує справу проти «Укртрансгаз» і «Нафтогаз України» про зловживання монопольним становищем, що призвело до придбання природного газу за завищеними цінами.
Фото: rian.com.ua

Що відомо

Зазначається, що протягом 2017-2018 років «Укртрансгаз» закуповував газ переважно у «Нафтогазу», зокрема за переговорною процедурою і на відкритих торгах, за вартістю вищою, ніж на «Українській енергетичній біржі».

«Закупівля газу за завищеними цінами призводить до підвищення базової ціни на газ, що використовується для надання УТГ послуг балансування суб'єктам господарювання, які є замовником послуг з транспортування газу, а отже призводить до підвищення цін для кінцевого споживача», — заявляють в АМКУ.

З огляду на це Комітет розпочав розгляд справи за ознаками вчинення «Укртрансгазом» і «Нафтогазом» порушення у вигляді зловживання монопольним становищем на ринку послуг транспортування газу, яке полягає в придбанні газу за завищеними цінами.

Департаменту розслідувань порушень законодавства про захист економічної конкуренції вже доручено збирати і аналізувати докази у цій справі.

Коментарі - 1

+
0
Veresoleg
Veresoleg
22 травня 2019, 15:55
#
Та подумаешь, что там те пара копеек. (с)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися