Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 травня 2019, 8:36

Україна і Грузія внесли зміни до угоди про вільну торгівлю

Перший віце-прем'єр-міністр Степан Кубів і міністр економіки Грузії Нателла Турнаво підписали протокол, яким внесли зміни до угоди між Україною та Грузією про вільну торгівлю. Про це повідомляє прес-служба МЕРТ.

Перший віце-прем'єр-міністр Степан Кубів і міністр економіки Грузії Нателла Турнаво підписали протокол, яким внесли зміни до угоди між Україною та Грузією про вільну торгівлю.
Фото: censor.net.ua

Що це значить

Тепер Україна і Грузія будуть використовувати ідентичні правила походження товарів у двосторонній торгівлі та застосовувати положення Регіональної конвенції про пан-євро-середземноморські преференційні правила визначення походження (Пан-Євро-Мед), зокрема ефект діагональної кумуляції.

«Зміни до угоди про вільну торгівлю з Грузією дозволять нам створити перший діючий трикутник діагональної кумуляції ЄС-Україна-Грузія», — наголосив Степан Кубів.

За його словами, на практиці це означає, що українські виробники зможуть імпортувати сировину і комплектуючі з Грузії, переробляти їх в Україні і експортувати, наприклад, до Німеччини з українськими сертифікати походження з нульовою або пільговою ставкою мита.

«Пан-Євро-Мед — один з інструментів для зміни акцентів міжнародної торгівлі з експорту переважно сировини на експорт більш високотехнологічної продукції з доданою вартістю, яка формується в Україні», — додав Кубів.

Зміни до угоди про вільну торгівлю набудуть після ратифікації парламентами обох країн. Як відомо, режим вільної торгівлі між Україною і Грузією діє з 1996 року.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися